Wpis z mikrobloga

Powinni tego dziennikarza zbanować dożywotnio, nie za durne pytanie tylko za rasizm, bo spytał o koraliki we włosach XD Jeśli Iga się oburzyła nie za głupie pytanie, tylko za rasistowskie, co jest prawdopodobne, to ja już nie mam pytań.

Skoro koraliki we włosach mogą być własnością kulturową czarnych i tylko oni mają do tego prawa, to co jest własnością kulturową białych, do których czarni nie powinni mieć prawa bo to przywłaszczenie kulturowe? Blond włosy? czyste slipy? Czapki z daszkiem?

#tenis #mecz #bekazlewactwa #usa #rasizm
michalxd21 - Powinni tego dziennikarza zbanować dożywotnio, nie za durne pytanie tylk...

źródło: image

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalxd21: to jest posrane ale trochę to Irie ma rację. Powiedziałaby, że sobie zrobi to czarni i lewicowe media mogą zaatakować :D posrane to jest i dobrze jakby zajęła się graniem a nie tłumaczeniem się gdzieś w jakimś CNN że nie jest rasistą :D
  • Odpowiedz
@michalxd21: Mnie ciekawi jakiej rasy jest dziennikarz, który zadał to pytanie. Pachnie to trochę próbą wsadzenia Igi na minę, bo czarni mają sporego bzika na punkcie zawłaszczenia kulturowego i tych nieszczęsnych koralików też. Jakiś czas temu była afera z koralikami, tylko nie pamiętam czy u sportsmenki czy piosenkarki. Kojarzę że pisano wtedy, że czarni te koraliki sami zawłaszczyli :) Ciekawe pytanie, co biali mogliby uznać za zawłaszczenie ich kultury, zapewne
  • Odpowiedz
@ch1va5: kurcze sztućce to dobry przykład :)

a ja dopiero teraz spojrzałam na zdjęcie i dotarło do mnie że to kretyńskie pytanie zadał Polak. Zachęca introwertyczkę do robienia show przed setkami ludzi, nie czai że akurat o koraliki rozpętałaby się afera. Ręce opadają, albo skończony debil albo prowokator.
  • Odpowiedz
@laiklaicki:

(...) Powiedziałaby, że sobie zrobi to czarni i lewicowe media mogą zaatakować :D posrane to jest i dobrze jakby zajęła się graniem a nie tłumaczeniem się gdzieś w jakimś CNN że nie jest rasistą :D

(...) bo czarni mają sporego bzika na punkcie zawłaszczenia kulturowego i tych nieszczęsnych koralików też. Jakiś czas temu była afera z koralikami, tylko nie pamiętam czy u sportsmenki czy piosenkarki. Kojarzę że pisano wtedy, że
  • Odpowiedz
@laiklaicki: Trzeba się spojrzeć z drugiej strony - w złotym wieku Rzeszy, Niemcy zawłaszczali wszystko jak leci. Wszyscy wiedzą jak wyglądało to pod koniec, więc wiele rzeczy, których wcześniej nie kojarzono z Niemcami dziś są non grata na całym świecie.
  • Odpowiedz