Wpis z mikrobloga

jak to było w Brexicie - jeśli Polak nie znający języka zabiera Ci nisko płatną pracę, to bardziej problem jest z Tobą niż z nim.

@galicjanin: tak, teraz pracujesz sobie spokojnie jako spawacz, a janusz przywozi 40 filipińczyków którzy zrobią to samo za 28 zł/h. Jedyną ich przewagą jest cena i praca po 12h.
TWOJA WINA
  • Odpowiedz
jak to było w Brexicie - jeśli Polak nie znający języka zabiera Ci nisko płatną pracę, to bardziej problem jest z Tobą niż z nim.

@galicjanin: jesteś kierowcą tira, rozwozisz bułki, wędliny, srasz do żwira, hajs się zgadza życie jest piękne. Tracisz pracę, bo ukraińcy są tańsi, jeżdżą na magnesie i wracają raz na kilka tygodni a ty chciałeś co tydzień.
TWOJA WINA
  • Odpowiedz
@lubiepepsi2137: ale zesrańsko się saszki wykopowego xD Najlepiej pominąć fakt że ukraińcy pomimo tego, że daliśmy im taką pomoc gloryfikują zbrodniarzy wojennych, morderców i potomków nazistów, ale p0laczkowi nie wolno być z tego powodu oburzonym bo saszka na wykopie się zesra xD won na front
  • Odpowiedz
ile jeszcze ukraińcy mają dziękować polakom żeby w końcu docenili pomoc na początku wojny?

@lubiepepsi2137: Polska od początku tej wojny:
- Otworzyła granice
- Przyjmowała uchodźców
- Dostarczała b--ń i sprzęt dla ukraińskiego wojska, ba nawet było tak że to my tworzyliśmy precedens w postaci dostarczania innego typu uzbrojenia kiedy zachód srał w gacie bo to "przekroczenie czerwonej linii"
  • Odpowiedz
@lubiepepsi2137: Też mnie to tak w-----a, przecież tu moglibyśmy być liderem całej Europy Wschodniej, mając Ukrainę jako bliskiego sojusznika i przeprowadzać drenaż mózgów na nich, w ten sposób zaspakajając problemy kadrowe, to niee, Polska dla Polaków XDD
  • Odpowiedz
@lubiepepsi2137: bo to się bierze z własnych słabości. Co zwykły Ukrainiec ma do nie kompetencji Tuska i Morawieckiego? No nie wiadomo. Nasz kolejny rząd nie potrafi załatwić umów z rządem Ukrainy, a wyładujemy frustracje na ukraincach () gdzie my sami nie chcemy współpracy z Ukrainą na niektórych polach bo wściganie do wojny. Tymczasem mała Litwa się nie boi. My tak.
  • Odpowiedz

@galicjanin: problem jest dużo bardziej skomplikowany ale to przerasta percepcję wykopka
  • Odpowiedz

@galicjanin: tak powiedział pan komik i nawet wtedy to obalili. To rozumiem cię ominęło?

po wojnie sie dogadamy wtedy co i jak i wyjaśnimy jakiekolwiek
  • Odpowiedz
@lubiepepsi2137: nie chcę ich podziękowań, jeśli chcą szacunku to uznają UPA, Banderę i ich "dokonania" za ludobójstwo i zbrodnie nazistowskie. Tyle w temacie. Dopóki dopóty tego nie zrobią - nie mają co liczyć na szacunek. I tylko o to chodzi.
  • Odpowiedz
@MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno: To Ty pomyśl w realnych kategoriach. Po wojnie będzie fatalny czas, żeby rozmawiać, bo nie będziemy już potrzebni. Jeśli chcemy coś załatwić, to być może już jest za późno. Jedyną realną rzeczą są ekshumacje, bo z kultem bandery nic już nie będzie można zrobić. Dla mnie też dobrym pomysłem jest zrównanie symboli banderowskich z nazizmem i komunizmem. Może to wpłynie na edukację Ukraińców mieszkających w Polsce.
  • Odpowiedz
ile jeszcze ukraińcy mają dziękować polakom żeby w końcu docenili pomoc na początku wojny?

@lubiepepsi2137: Problem leży w tym, że nikt nie chce, aby oni nam dziękowali, tylko żeby nie panoszyli się jak u siebie. Bo nie są u siebie, a w gościach należy zachowywać się jak w gościach.
  • Odpowiedz
  • 1
@GOHAN stary, jak przyjeżdża ci do kraju około 3 miliony ludzi z ukrainy, to nie jest możliwe żeby w 100% każdy zachowywał sie jak w gościach, będą zdarzać sie patusy, ale to jest nad wymiar wyolbrzymione przez prawaków, jeden ukrainiec zrobi coś po pijaku i od razu leci nagonka na wszystkich ukraińców którzy zachowują sie normalnie
  • Odpowiedz
@lubiepepsi2137: U mnie w mieście to nie jest jeden ukrainiec. Całymi rodzinami zajmują okoliczne miejsce do grillowania w parku i DOSŁOWNIE wypędzają Polaków. Narzekają na nich już wszędzie. To nie jest kwestia jednego patusa. Im liczniejsza grupa tym bardziej pewnie się czują. Nie mówie o jakimś tam jednym ukraińcu co się n-----ł i zrobił chlew, bo takich polaków też jest wszędzie pełno. Chodzi o nastawienie. A jak mówiłem, im liczniejsza
  • Odpowiedz