Wpis z mikrobloga

Ajemge1 nie może dostać ogólnego zakazu streamowania, bo polskie prawo nie przewiduje takiej możliwości. Sąd może ograniczyć tylko konkretne nielegalne działania w trakcie streamu.
#ajemge1
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@tomekR: zapraszam zapoznać sie z prawem . Sąd w Polsce może nałożyć zakaz streamowania tylko określonych treści, a nie całkowity zakaz korzystania z internetu czy prowadzenia transmisji.
  • Odpowiedz
odsyłam do art. 276 kpk.

@tomekR:
"Tytułem środka zapobiegawczego można zawiesić oskarżonego w czynnościach służbowych lub w wykonywaniu zawodu albo nakazać powstrzymanie się od określonej działalności lub od prowadzenia określonego rodzaju pojazdów, lub zakazać ubiegania się o zamówienia publiczne na czas trwania postępowania."

słowa klucze: zawiesić, na czas trwania postępowania
  • Odpowiedz
@heellzi: Po pierwsze nie wiemy na jakim etapie jest postępowanie i czy w ogóle trwa, więc na ten moment zarówno ja jak i ty wróżymy z fusów. Ostatnie informacje o przebiegu postępowania pochodzą z przełomu Czerwca i Lipca, wtedy proces był najprawdopodobniej na etapie postępowania przygotowawczego (nie wiemy tego z pewnością), ten etap prowadzi prokurator i to on może stosować środki zapobiegawcze jak ww. , za wyjątkiem tymczasowego aresztowania, je
  • Odpowiedz