Mam problem z Meta Quest 3, w połaczeniu gogli z Meta Quest Link po kablu do komputera wszystko przycina i to już w menu bez żadnej gry odpalonej(kabel sprawdzony usb 3.0), natomiast po Wi‑Fi działa płynnie(no ale mam słabe wi-fi więc chce się połączyć kablem). Z czego to może wynikać?
@MePix: kolor mam zielony. Quest 3 ma 18W ładowarkę, może inne gogle mają 24W i ten kabel to obsługuje. Prędkość mam około 3 Gbps i w internecie piszą, że tyle wystarcza w zupełności.
A oprócz tego to on dobrze(szybko) przesyła pliki i można grać ładując(bateria w ogóle nie spada). Tylko jak podłączysz meta link to wszystko się tnie jakbyś miał 5 fps-ów
@Pioter_Polanski: przechodziłem ostatnio przez to. Przemieniłem z 5 kabli i żaden 5metrowy nie ładował i jednocześnie osiągał pełna prędkość. Skończyło się na zakupie oryginalnego światłowodowego.
Jak nie chcesz tyle wydawać to pozostaje kabel do 3m długości bo tyle wspiera specyfikacja USB. Druga sprawa że ładowania z portu USB A tez nie będziesz miał wiec pewnie potrzebujesz jakiegoś kabla z dosyłam prądu.
Kolejna sprawa że jeśli to lapek to najlepiej pewnie
@Pioter_Polanski: Z tego, że mówiłem że tak będzie. Quest nie jest do grania po kablu. G---o Ci z lepszego kabla jak i tak 95% skompresowany obraz z opóźnieniem jak po wifi
#metaquest3 #metaquest3 #oculuslink #vr #steamvr #pcvr #virtualreality #quest3
Mi działa bezproblemowo z kablem od iphone
Jaki masz kolor na złącz USB-A?
W opisie masz nawet 18W ładowania a na obrazkach 24W
Quest 3 wymaga co najmniej 5Gbps prędkości
Z klawiatury, myszki, pada, z ładowarek
Sam Quest dodaje kable do pudełek
źródło: image
Pobierzźródło: image
PobierzBo obstawiam kabel.
Jest tam ogromna ilość błędnych danych.
Mówiłes, że masz zieloną wtyczkę, ale zielona odpowiada USB 3.1
Allegro zaś ma ofertę USB 3.0 a 3.0 ma
źródło: image
PobierzA oprócz tego to on dobrze(szybko) przesyła pliki i można grać ładując(bateria w ogóle nie spada). Tylko jak podłączysz meta link to wszystko się tnie jakbyś miał 5 fps-ów
Dwa na samym dole, to jest standard USB 3.2 10Gbps
W twoim przypadku najgorszy jest brak USB-C w samym laptopie
Bo to on robi porządną robotę na łączeniu Questa z PC
Pamiętaj, że laptop też musi mieć złącze 3.2
@MePix: no to nie mam. Mam 3.0
Jak nie chcesz tyle wydawać to pozostaje kabel do 3m długości bo tyle wspiera specyfikacja USB. Druga sprawa że ładowania z portu USB A tez nie będziesz miał wiec pewnie potrzebujesz jakiegoś kabla z dosyłam prądu.
Kolejna sprawa że jeśli to lapek to najlepiej pewnie