Wpis z mikrobloga

Mam problem z Meta Quest 3, w połaczeniu gogli z Meta Quest Link po kablu do komputera wszystko przycina i to już w menu bez żadnej gry odpalonej(kabel sprawdzony usb 3.0), natomiast po Wi‑Fi działa płynnie(no ale mam słabe wi-fi więc chce się połączyć kablem). Z czego to może wynikać?

#metaquest3 #metaquest3 #oculuslink #vr #steamvr #pcvr #virtualreality #quest3
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pioter_Polanski: Coś mi nie pasuje w tym kablu, sam mam budżetowy za 150zł 5m
Jaki masz kolor na złącz USB-A?

W opisie masz nawet 18W ładowania a na obrazkach 24W
Quest 3 wymaga co najmniej 5Gbps prędkości
  • Odpowiedz
@Pioter_Polanski: No to zostaje Ci kupno kolejnego kabla 3.0 żeby sprawdzić gdzie leży problem.
Bo obstawiam kabel.

Jest tam ogromna ilość błędnych danych.
Mówiłes, że masz zieloną wtyczkę, ale zielona odpowiada USB 3.1
Allegro zaś ma ofertę USB 3.0 a 3.0 ma
MePix - @Pioter_Polanski: No to zostaje Ci kupno kolejnego kabla 3.0 żeby sprawdzić g...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@MePix: jest niebieski, pomyliłem kolory bo patrzyłem oświetlając latarką. To jest identyczny kabel co tutaj, ma wiele pozytywnych opinii, i na polskich forach też go polecają: https://www.amazon.pl/INIU-kompatybilny-transfer-sluchawkowego-oddzielny/dp/B0BRQMVCXL

A oprócz tego to on dobrze(szybko) przesyła pliki i można grać ładując(bateria w ogóle nie spada). Tylko jak podłączysz meta link to wszystko się tnie jakbyś miał 5 fps-ów
  • Odpowiedz
@Pioter_Polanski: Kup jak na screenie powyżej.
Dwa na samym dole, to jest standard USB 3.2 10Gbps

W twoim przypadku najgorszy jest brak USB-C w samym laptopie
Bo to on robi porządną robotę na łączeniu Questa z PC

Pamiętaj, że laptop też musi mieć złącze 3.2
  • Odpowiedz
@Pioter_Polanski: przechodziłem ostatnio przez to. Przemieniłem z 5 kabli i żaden 5metrowy nie ładował i jednocześnie osiągał pełna prędkość. Skończyło się na zakupie oryginalnego światłowodowego.

Jak nie chcesz tyle wydawać to pozostaje kabel do 3m długości bo tyle wspiera specyfikacja USB. Druga sprawa że ładowania z portu USB A tez nie będziesz miał wiec pewnie potrzebujesz jakiegoś kabla z dosyłam prądu.

Kolejna sprawa że jeśli to lapek to najlepiej pewnie
  • Odpowiedz