Wpis z mikrobloga

#gielda
Testuję sobie różne techniki inwestowania, a jako że nie mam czasu aktualnie zbytnio poświęcać się giełdzie to aktualnie lecę zaraz po zakupie take profit na +3% ustawiony. I wczoraj mi się udało, take profit na Enter Air ustawiony na 54,40, najwyższy skok wczorajszy do 54,40 i pozycja się zamknęła, dzisiaj otwarcie 54,40 i czerwona krecha prawie spowrotem do mojej ceny zakupu. Domyślam się, że moja taktyka działa, ale przy okazji wytłumaczy mi ktoś czy na #xtb da się ustawić jednocześnie stop loss i take profit? Bo z tego co widzę, to wszystkie akcje są podpinane do jednego zlecenia i nie ma do nich dostępu żeby ustawić drugi i albo mniej stracisz albo więcej zarobisz xD takie małe #chwalesie z rana w południe
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Domyślam się, że moja taktyka działa

@TypowyDaltonista: ( ͡° ͜ʖ ͡°) pozostawie bez komentarza

ustawić jednocześnie stop loss i take profit?

@TypowyDaltonista: nie da się tego zrobić na akcjach nigdzie bo takie zlecenie nie wejdzie na GPW. Tylko na kontraktach to możesz robić.
  • Odpowiedz
@CyBu318_2 hobbystycznie od może roku porządniej, wcześniej coś tam nie bardzo, ale jednak kilkadziesiąt złoty poszło w eter przy nauce
@drylu09 a skąd, budżetu inwestycyjnego mam 320 zloty uzbierane z dywidend i właśnie takich zarobków. Na długi termin mam 7k w 3 spółkach Nasdaq, więc jak na 22 latka ktory nigdy dobrze nie zarabiał to nie jest najgorzej moim zdaniem
  • Odpowiedz