Wpis z mikrobloga

#polityka
Czy ktoś może mi wytłumaczyć, dlaczego Nawrocki wetuje ustawy deregulacyjne XD?

Ile na wykopie było narzekania od wielkich rekinów biznesu, że US szuka dziury w całym i może dowalić gigantyczne kary za głupie błędy.

Rząd tworzy ustawę, która znosi niektóre regulacje oraz zmniejsza kary za głupie błędy(które wbrew kłamstwom podworckiego nie powodują zmniejszenia wpływów do budżetu) i prezydent to blokuje, a cały wykop wniebowzięty, bo "NAWROCK SIGMA COŚTAM COŚTAM NIEMCE, nie, nie czytałem na czym polega na ustawa, czemu pytasz?"

https://www.prawo.pl/podatki/weto-prezydenta-do-ustawy-obnizajacej-kary-za-przestepstwa-skarbowe,534581.html

Tak jak można się spodziewać, nawrot to prezydent-porażka, który będzie sobie wetował losowe rzeczy, kłamał na ich temat a boty mateckiego potem będą dodawać dziesiątki wpisów go popierających(spójrzcie sobie ile w ciągu ostatniej godziny wpisów dodał pasza03, przecież to jest taki oczywisty bot, że głowa mała).
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@donaldJretard: no coz... chlop zawetowal ustawy deregulujace tlumaczac tym, ze jest "tragiczna sytuacja w budzecie". Najlepsze jest to, ze tez zawetowal akcyze na a-----l tlumaczac, ze "nie chce podwyzszenia podatkow" - logika po prostu z czapy...
No to mamy te problemy z budzetem w koncu czy nie? (_ )
  • Odpowiedz
@donaldJretard: Prosta zasada - nowej Sarmacji to nie będzie dotyczyć bo mają wrócić czasy kiedy można kraść jeżeli ta kradzież jest dokonywana zgodnie z protokołem. Reszta ma się dostosować i chlać tanią wódkę.

Społeczeństwo ma ponownie być zdominowane przez debili, gdzie masz dziękować Sarmacji że możesz pracować za najniższa i możesz kupić wódę. Nie masz myśleć, masz być patryjotom. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
No dzień dobry xD oni dobrze wiedzą że elektorat nie czyta do końca nawet nagłówków :p.

2027 niestety co raz bliżej
  • Odpowiedz
@donaldJretard: Nie można zmniejszać kar za błędy, bo jest kryzys budżetowy. Nie można zwiększać wpływów od pijaków, bo nie ma kryzysu budżetowego. Czego nie rozumiesz? Prawica zawsze jest pełna populizmów a na temat tej konkretnie ustawy nie wiedzą nic.
  • Odpowiedz