Wpis z mikrobloga

Logika wojskowych poparta przez batyrowcow (czyli pis+konfa)
Zamiast użyć armii zawodowej by zatrzymać ruskich z ukraincami na Dnieprze, w razie załamania się obrony, to lepiej użyć wojska zawodowego by nim zrobić przymusowy pobór ludzi, którym za to nie płacimy i nie dajemy emerytury wczesnej by mielić ich potem na granicy polskiej, broniąc każdego cm2 przed ruską agresją. Tymczasem trepy będą nas wyłapywać, szkolić, zamykać granice przed ucieczką.
#polityka #ukraina #bekazkonfederacji #bekazpisu #wojna
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@theOstry:

lepiej użyć wojska zawodowego by nim zrobić przymusowy pobór ludzi, którym za to nie płacimy i nie dajemy emerytury wczesnej by mielić ich potem na granicy polskiej, broniąc każdego cm2 przed ruską agresją. Tymczasem trepy będą nas wyłapywać

Nie wiem skąd ty bierzesz takie rewelacje ale nie tak to działa XD
Wojsko zawodowe leci pierwsze do obrony bo ma specjalizacje i najlepsze wyszkolenie a w tym czasie WCRy ściągają
  • Odpowiedz
@theOstry: Nie wyjedziesz, chyba że zrobisz to przed zamknięciem granic i nie ważne jaki rząd będzie wtedy w Polsce. Jeśli nie miałeś nigdy styczności z wojskiem, nie jesteś rezerwistą to będziesz najprawdopodobniej robił za rezerwę drugiego rzutu aż wyszkolona rezerwa zaczynie się kończyć albo będzie jej za mało. Weź też pod uwagę jak skąpe polska ma wyposażenie indywidualne i jak małe zapasy amunicji więc mało prawdopodobne że będzie u nas
  • Odpowiedz
  • 0
@Rajbond: ja mogę stanąć do walki dopiero po tym jak ostatni zawodowy zolnierz zginie, łącznie z generalicja, która jesli do tego dojdzie, dowiedzie ze byli za glupi do powierzonej roli.
  • Odpowiedz
@theOstry: większośc społeczeństwa która poszła na wybory, ludzie ktorzy nie chcieli lewaka bez kręgosłupa moralnego który zmienial poglady w zaleznosci jak mu pasowalo, raz flaga LGBT spoko innym razem chowamy. Wiec mysle ze nawet spora czesc spolecznosci LGBT byla batyrowcami :)
  • Odpowiedz