Wpis z mikrobloga

Wczoraj siedzę, myślę sobie — a może by tak spróbować jeszcze raz sił jako opiekun starszego dziadka? XD
Znalazłem fajną firmę, która szuka kogoś do opieki nad dziadkiem, co chce, żeby ktoś mu dom ogarniał i dawał jeść. 2kola marek na miesiąc, nie jest źle!
Nie mam stałego dachu nad głową, więc może to będzie spoko opcja, żeby dorobić, mieć kontakt z ludźmi i coś ogarnąć.
Zobaczymy, co z tego wyjdzie — może tym razem się uda, a może znowu będzie jazda bez trzymanki. Ale przynajmniej nie siedzę bezczynnie.

#przegryw
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@Jechanka znam bardzo dobrze. W tej branży jak kiedys chciałem spróbować faworyzowali kobiety ale teraz cos sie zmieniło i stawiają tez na mezczyzn
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@winsxspl dzięki. Wstępnie wyslalem zapytanie na Facebooku, zlecenie zaczynało by sie juz za tydzień. Moze sie wkupie w łaski. Transport tez mnie nie obchodzi bo jest za free
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@KlapekZeusa 2koła + na czysto. Mialbym swoj pokoj dostęp do internetu no i tez jakbym jemu robil żarcie to ja tez z automatu bym jadł
Na ten moment czekam na odpowiedz, jak sie beda ociągać to zadzwonię- niestety to polski numer dlatego wolałbym nie dzwonić bo płacę jak za zboże na telefony zagraniczne
  • Odpowiedz
@Asullo: trzymam kciuki bo brzmi jak wszystko czego potrzeba, latwo oszczedzac, pewne mieszkanie jedzenie no i sie huop niemieckiego uczy bo jak dziadek kiedys spadnie z rowerka to bedzie trzeba szukac nowej pracy
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@KlapekZeusa dziadek 80+ to sie dobrze trzyma. Moze sie uda. Opieka to chyba najprostszy sposób na "odkucie" sie bo dostajesz czysty pieniądz do ręki. A ile historii słyszałem ze ludzie trafiali na samotnych emerytów co im jeszcze tantiemy pozapisywali..

Nie ma co sie rozczulać. Jakby sie udalo moze jakis tag bym założył z tej okazji i opowiadał jak to wygląda XD
  • Odpowiedz