Wpis z mikrobloga

Jakieś 15-17 lat temu jak byłem na wakacjach to oglądałem film (prawdopodobnie horror), z którego jedyne co pamiętam to:
1. Jakaś babka, albo facet (?) była/był brzuchomówcą i siedząc przy stole z kimś jeszcze okazało się, że zwłoki kogoś ze swojej rodziny przerobiła jakby na lalkę, która potrafiła otwierać usta itp. Cały czas za nią gadała i udawała, że ta osoba żyje xD

Ktoś wie jaki mógł być tytuł tego filmu?
#film
#filmy
#horror
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@z1x2c3: Dead Silence” (2007) – znany horror Jamesa Wana o duchu brzuchomówczyni Mary Shaw i jej kolekcji lalek. Co prawda tam lalki są drewniane, ale klimat dziwnej postaci „mówiącej” przez inną jest bardzo podobny.
„Tourist Trap” (1979) – trochę starszy, ale ma motyw przerażających manekinów, w których mogą być ludzkie szczątki.
„Pin” (1988) – psychologiczny horror, gdzie manekin anatomiczny z lekcji medycyny staje się „żywą osobą” w oczach
  • Odpowiedz
  • 1
@straszny_cham: Obejrzałem wszystkie filmy, które wymieniłeś. I okazało się, że to właśnie "Dead Silence" ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tyle że do samego końca nie byłem pewny, czy to będzie to. I dopiero w ostatniej minucie była scena, którą zapamiętałem bardzo dobrze:

• Odpowiedz