Wpis z mikrobloga

Apple Mail, jeśli ustawimy język systemu na polski (po prawej) i na angielski (po lewej – nawet jeśli język aplikacji ustawimy na polski). Poniżej analogicznie, gdy wyświetlimy treść maila.
Po lewej wszystkie maila od jednego autora wyświetlają się nam w jednej treści.
Po prawej pojedyńczo.

#apple #aplikacje #ios #applenienawidzipolski
Korda - Apple Mail, jeśli ustawimy język systemu na polski (po prawej) i na angielski...

źródło: Mail

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Korda oczywiście. Jedyny ból to taki, że trzeba zrezygnować z safari, żeby móc synchronizować zakładki między urządzeniami. Korzystam z usług google i nie widzę takich korzyści, dla których warto byłoby rezygnować z androida. Szczególnie, że iOS w Polsce jest tak okrojony.
  • Odpowiedz
  • 0
@van-der-staas: to nie jedyny ból. Kopiujesz w telefonie, wklejasz na kompie. Uruchamiasz na kompie, kończysz na telefonie. SMS-y / rozmowy. Przełączanie się AirPodsów między urządzeniami. Notatnik (powodzenia ze znalezieniem takiego na Andku), FindMy, interfejs, Tryb Skupienia (synchronizowany między urządzeniami i jedną z lepszych rzeczy jakie wymyślił Apple), KeyChain, FaceID (którym też chronisz dostęp do apek), Spotlight, Shortcuts i wiele innych rzeczy, z których nie chciałbym rezygnować, czy podejście do prywatności.
  • Odpowiedz
@Korda

Kopiujesz w telefonie, wklejasz na kompie.

Z androidem też można dzielić schowek, ale trzeba użyć zewnętrznych aplikacji. Nie wiem jak to działa, być może nie tak dobrze jak funkcja wbudowana w system. Nie wiem dlatego, bo nie potrzebowałem tego używać. Jeśli musiałbym to zrobić raz na jakiś czas to po prostu wkleiłbym w pasek przeglądarki na jednym urządzeniu i otworzyłoby się na drugim. I co poza przeglądarką miałbym uruchamiać i na
van-der-staas - @Korda 
Kopiujesz w telefonie, wklejasz na kompie.
Z androidem też mo...

źródło: temp_file4437302402735203466

Pobierz
  • Odpowiedz