W latach '90tych były emitowane na jakimś kanale gry, przypominało to raczej jakąś transmisję, a nie żaden teleturniej, nie było prowadzącego. Nie pamiętam nawet czy była ścieżka dźwiękowa. To były gry cyfrowe. Pamiętam mgliście dwie z nich.
Pierwsza była o bitwie morskiej. Była kwadratowa plansza morza i na niej były statki, chyba w różnych kolorach, które ze sobą walczyły, chyba mogły do siebie strzelać, a celem chyba pokonać pozostałych. Widok był z góry.
Druga gra to było chyba rzucanie monetami do skarbonek. Skarbonki były różnie rozmieszczone, im dalej tym trudniej, każda miała swoją wartość. Tło gry to chyba była taka zielona plansza.
Gry były bardzo proste graficznie, żadnych wodotrysków, bardzo statyczne, mało animowane. Nie pamiętam czy można było wziąć udział czy to była rozgrywka botów, bo nie kojarzę, by w trakcie emisji było jakieś commentary.
Niestety kanału też nie kojarzę, to mogła być TVP, a mogło być jakieś RTL7, nie pamiętam. To chyba były jakieś późno nocne emisje.
@Wolfers: Az musialem reaserch zrobic, bo nostalgia weszla mocno. Z tego co udalo mi sie dowiedziec to byl program na rtl 7 o nazwie gra. To tez nie byly boty tylko ludzie ktorzy sie dodzwonili i mogli telefonem kontrolowac te statki. Wydaje mi sie, ze to lecialo kiedy konczyli nadawanie zamiast obrazu pt. Brak sygnalu, czy cos takiego. Niestety nie moge znalezc zadnych obrazow ani filmikow.
@UHO5 no tak mi się właśnie kojarzyło że to było takie swoiste zakończenie programu. Gdzie się dowiedziałeś o tytule i kanale? Tak czy siak dzięki za info!
Podrzuciłem ci to skojarzyłem, więc raczej opis tak zrobiłeś, że to pasowało. Doprecyzuj opis to może ktoś skojarzy. Choć ja wolę jak ktoś napiszę: dzięki, ale to nie to niż leci, że zrobił dobry opis, tylko nikomu do niczego to nie pasuję @Wolfers:
@Wolfers: Zgoda. Twoja racja! To ja nie wiem co to było, bo totalnie tego nie kojarzę. Może to format skądś, na jakimś forum o TV poszukaj, kiedyś trochę ich było, teraz nie wiem
@Sylwiusz89 wybacz jeśli na skoczyłem. Nie chciałem być niemiły. Jakoś wyczulony jestem jak ktoś nie czyta że zrozumieniem lub nadinterpretuje, ale chciałeś pomóc.
Szukałem tego trochę kiedyś. Ciężko się tego szuka. To było emitowane w nocy, takie zakończenie programu dziennego. Jakieś lata '96-98.
@Wolfers: Nie ma sprawy. Z kulturą cały czas odpowiadałeś mi. Po prostu umknęło mi, że nie było Krzyśka Ibisza lub kogoś podobnego, czytając to. Ja wyłapałem, że tak było i też miałem refleksję, że ja przeoczyłem to. Dużo tu jednak takich co lecą tekstami z 3-klasy podstawówki jak fajnie było pierwszaka wyzwać od części rowerowych, nawet nie wiedząc co to za część, bo nie umieją tu 2-3 zdań normalnie napisać.
Pamiętam mgliście dwie z nich.
Pierwsza była o bitwie morskiej. Była kwadratowa plansza morza i na niej były statki, chyba w różnych kolorach, które ze sobą walczyły, chyba mogły do siebie strzelać, a celem chyba pokonać pozostałych. Widok był z góry.
Druga gra to było chyba rzucanie monetami do skarbonek. Skarbonki były różnie rozmieszczone, im dalej tym trudniej, każda miała swoją wartość. Tło gry to chyba była taka zielona plansza.
Gry były bardzo proste graficznie, żadnych wodotrysków, bardzo statyczne, mało animowane.
Nie pamiętam czy można było wziąć udział czy to była rozgrywka botów, bo nie kojarzę, by w trakcie emisji było jakieś commentary.
Niestety kanału też nie kojarzę, to mogła być TVP, a mogło być jakieś RTL7, nie pamiętam. To chyba były jakieś późno nocne emisje.
Ktoś coś kojarzy?
#tv #telewizja #gra #gry #interaktywne #nostalgia #programtelewizyjny
@Wolfers:
@Wolfers:
Napisałem, że nie było prowadzącego.
Że to były gry cyfrowe.
Szukałem tego trochę kiedyś. Ciężko się tego szuka. To było emitowane w nocy, takie zakończenie programu dziennego. Jakieś lata '96-98.