Wpis z mikrobloga

#rower Kupiłem miesiąc temu Cube Nulane. Po 2 tygodniach przy mocnym naciskaniu na pedaly pojawiły się głośne trzaski i utrzymywały się podczas jazdy. Myślałem, że moze suport, ale zmieniłem pedaly na jakieś inne stare, które miałem na stanie. Trzaski ustały na 1 dzień i pojawiły sie znowu. Kupiłem jakieś nowe tanie pedaly wstawiłem i znów 1 dzień spokój, a potem znów trzaski. Ma ktoś jakiś pomysł zanim podejdę do serwisu?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

suporty typu pressfit są dokrecane?

@HexenHeretic: nie, one są wciskane. Ale czasami generują hałas, bo nie skręcisz (wciśniesz) mocniej, czasami można wyjąć i dodać trochę smaru na zewnątrz i to pomoże, czasami... wymiana na inny rozwiąże problem, a czasami będzie jeszcze gorzej.
Mi coś piszczy w jednym rowerze: supor nie, nasmarowany; łańcuch, kółka przerzutki, przerzutka nasmarowane; wszystko nasmarowane a piszczy jakby łańcuch/kółeczka... pewnie kupię lepsze, bo już to irytuje.
Ogólnie
  • Odpowiedz
@HexenHeretic: u mnie się okazało że trzaski znikły jak wrzuciłem rower na trenażer - jednak nie byłem w stanie stwierdzić na ucho czy to support czy tylne koło (bębenek, ośka, kaseta, szprychy itd)

Po 500km męczenia się z tym poprawiłem ustawienie tylnej przerzutki i ucichło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz