Aktywne Wpisy
Gumez +663
Moja mama dzisiaj zmarła. Rak ją wykończył. Była bardzo wierząca, wiec proszę chętnych o modlitwę #modlitwa #mirkomodlitwa

Knaga_powrot +25
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Gdybyście znali historię, to zamiast rzygać wiedzielibyście o co chodzi.
Polacy chcą zwrotu zabytków, a sami nie są lepsi.
"Szczegóły dotyczące "Berlinki":
"Berlinka" to zbiór rękopisów i starodruków z byłej Pruskiej
Berlinka jest warta ogromne pieniądze. Moja narzeczona opracowuje ten zbiór w ramach pracy dużego zespołu i kojarzę, co tam się znajduje. Pomysły dotyczące tego, że moglibyśmy zwrócić Berlinkę pojawiały się już 40 lat temu. Wymianę w zamian za zrabowane dzieła sztuki proponował np. J. Kaczyński. Nie słyszałem, żeby
W związku z nalotami alianckimi władze niemieckie zarządziły w 1941 r. ewakuację najcenniejszych zasobów Pruskiej Biblioteki Państwowej, a tymczasowe magazyny utworzono z dala od Berlina, m.in. na Dolnym Śląsku. Jeden z takich magazynów znajdował się na zamku w Książu, dokąd w listopadzie 1941 r. trafiła część zbiorów berlińskich. W związku z przebudową zamku, archiwalia przewieziono latem 1944 r. do opactwa Cystersów w Krzeszowie. Część zbiorów berlińskich uległa
"nawet jak was ubermach zechce naturalizować!" - Ale wiesz, że większa część Pomorza, zachodnich województw oraz np. Śląska, to
Komentarz usunięty przez moderatora