Wpis z mikrobloga

Tak się kończy próbowanie dogadania się z Izraelem xD Nasz wspaniały premier próbował wybielić zbrodniarzy wojennych, a ci w podzięce napluli mu w pysk, bo za słabo ich wybielał xD
Nie wiem, Tusk przez tą przerwę od polskiej polityki "zdziadział" czy może jak byłem młodszy to miałem zbyt "wyidealizowany" obraz Tuska jako Top1 polityka. Tak czy tak, chyba pora na emeryturę i oddanie kierownicy Sikorskiemu (bo lepszego kandydata na prezesa w PO nie ma xD)
#polityka
marv0oo - Tak się kończy próbowanie dogadania się z Izraelem xD Nasz wspaniały premie...

źródło: v

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marv0oo: W jaki sposób post Tuska jest próbą dogadania sie z Izraelem? Jasno w poście stwierdza, ze nie popiera działań rządzących w Izraelu i dlatego tez sie zesrał ich MSZ
  • Odpowiedz
@marv0oo: przecież tusk to nieudolny polityk i zawsze taki był xD nie wiem skąd się wziął jego obraz xD Podobnie jest ze zdradkiem s. Propaganda silnych razem czyni cuda widocznie XD
  • Odpowiedz
@marv0oo:

Może w tym, że opowiada się po stronie Izraela czyli de facto - rządu Izraela?

Przecież w powyższym wpisie masz jasno napisane, że nie popiera działań rządu Izraela, także kompletnie nie mam pojęcia jak to zrozumiałeś. W Izraelu są partie polityczne, które popierają rozwiązanie dwupaństwowe oraz funkcjonowanie Palestyny, ale są przeciwko Hamasowi. Netanjahu prowadzi wojnę również dlatego, bo obawia się oddania władzy i procesów karnych, które na nim ciążą, ale
  • Odpowiedz