Wpis z mikrobloga

#programista15k
Tak realistycznie pytając, myślałem o przebranżowieniu się na kodziorza. Aktualnie pracuję w telekomunikacji u małego ISP. Z programowaniem miałem do czynienia kilka lat temu w szkole (gdy nie było jeszcze takiego boomu na ej aj) + amatorsko programowanie Arduino w C.
Jak to aktualnie wygląda żeby znaleźć pierwszą robotę jako junior? dalej webdev jest najbardziej pożądany? A jak nie to jakie języki/frameworki są teraz przyszłościowe?
Kodzenie w teorii ogarniam podstawowo ale nigdy nie wkręcałem się w żaden język czy technologię typowo komercyjnie i chciałbym znaleźć jakąś ścieżkę rozwoju.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@slackware707: przy obecnym rynku słabo, jak dalej będziesz w to szedł to tylko z nadzieją, że się poprawi. Obecnie więcej kandydatów niż wakatów i będziesz konkurował ze studentami i osobami z doświadczeniem
  • Odpowiedz
@slackware707: z takim tłem to możesz próbować jakieś embedded, ale to napewno bardziej nisza niż web dev aktualnie. Prędzej znajdziesz teraz staż w okresie wakacyjnym niż pracę jako junior. Jak jesteś zadowolony z tego gdzie pracujesz i szukasz tylko z ciekawości to ja bym został tam gdzie jesteś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@slackware707: spóźnione parę dni, ale ( ͡° ͜ʖ ͡°) imo jeszcze gorzej, copilot teraz śmiało zastępuje już seniorom i midom juniorów, więc nie opłaca się ich zatrudniać i im płacić, zostaje albo staż albo zacisnąć zęby i bawić się w uśmiechanie do hrów i śmieszną weryfikację twojego wykształcenia i expa dziesięcioma etapami rekrutacyjnymi
  • Odpowiedz