@Jarkendarion: A po co mint, jak ubuntu stabilniejsze, którego mint jest przeróbką? Swoją drogą - też przez to przeszedłem, ale finalnie i tak wróciłem do archa, który ku mojemu zaskoczeniu bardzo mocno się poprawił ze stabilnością. Nic na nim nie robię od lat, aktualizuję kiedy mi się przypomni i wszystko działa.
@Jarkendarion: A po co mint, jak ubuntu stabilniejsze, którego mint jest przeróbką?
@wstanczyk: nie lubię minta ale masz pewność? Mint ma lepiej wygrzane pakiety.
i tak wróciłem do archa, który ku mojemu zaskoczeniu bardzo mocno się poprawił ze stabilnością
@wstanczyk: Moje doświadczenie jest takie, że arch nigdy nie miał problemów ze stabilnością a jedyna "destabilność" brała się jak miałeś za dużo gówien z syfiastego AUR poinstalowane.
nie lubię minta ale masz pewność? Mint ma lepiej wygrzane pakiety.
@Kryspin013: No z tego co wiem, to Mint jest nakładką na ubuntu właśnie. Jeszcze nie trafiłem na taką przeróbkę oficjalnego i znanego distro, która byłaby lepsza od oryginału. Celem minta nie było w ogóle to, aby było to ubuntu z bardziej upodobnionym do windowsa GUI?
Moje doświadczenie jest takie, że arch nigdy nie miał problemów ze stabilnością a jedyna "destabilność"
Przyszedł ten moment w roku, w którym pochwalić się muszę, że dziś jestem tłustym Amerykaninem, a w moich żyłach płynie mozzarella, cheddar, olej i majonez. Na stołach 12 dań, a jeszcze 4 czekają na zagrzanie. 15000 kcal na spokojnie. Ale dla balansu jest cola zero ( ͡°͜ʖ͡°)
źródło: linux-mint-is-not-just-a-distro-for-beginners-v0-egf9xcexg93f1
Pobierz@5lutW4arrior616:
Swoją drogą - też przez to przeszedłem, ale finalnie i tak wróciłem do archa, który ku mojemu zaskoczeniu bardzo mocno się poprawił ze stabilnością. Nic na nim nie robię od lat, aktualizuję kiedy mi się przypomni i wszystko działa.
@wstanczyk: nie lubię minta ale masz pewność? Mint ma lepiej wygrzane pakiety.
@wstanczyk: Moje doświadczenie jest takie, że arch nigdy nie miał problemów ze stabilnością a jedyna "destabilność" brała się jak miałeś za dużo gówien z syfiastego AUR poinstalowane.
@Kryspin013: No z tego co wiem, to Mint jest nakładką na ubuntu właśnie. Jeszcze nie trafiłem na taką przeróbkę oficjalnego i znanego distro, która byłaby lepsza od oryginału. Celem minta nie było w ogóle to, aby było to ubuntu z bardziej upodobnionym do windowsa GUI?