Wpis z mikrobloga

@Jarkendarion: A po co mint, jak ubuntu stabilniejsze, którego mint jest przeróbką?
Swoją drogą - też przez to przeszedłem, ale finalnie i tak wróciłem do archa, który ku mojemu zaskoczeniu bardzo mocno się poprawił ze stabilnością. Nic na nim nie robię od lat, aktualizuję kiedy mi się przypomni i wszystko działa.
  • Odpowiedz
@Jarkendarion: A po co mint, jak ubuntu stabilniejsze, którego mint jest przeróbką?

@wstanczyk: nie lubię minta ale masz pewność? Mint ma lepiej wygrzane pakiety.

i tak wróciłem do archa, który ku mojemu zaskoczeniu bardzo mocno się poprawił ze stabilnością

@wstanczyk: Moje doświadczenie jest takie, że arch nigdy nie miał problemów ze stabilnością a jedyna "destabilność" brała się jak miałeś za dużo gówien z syfiastego AUR poinstalowane.
  • Odpowiedz
nie lubię minta ale masz pewność? Mint ma lepiej wygrzane pakiety.

@Kryspin013: No z tego co wiem, to Mint jest nakładką na ubuntu właśnie. Jeszcze nie trafiłem na taką przeróbkę oficjalnego i znanego distro, która byłaby lepsza od oryginału. Celem minta nie było w ogóle to, aby było to ubuntu z bardziej upodobnionym do windowsa GUI?

Moje doświadczenie jest takie, że arch nigdy nie miał problemów ze stabilnością a jedyna "destabilność"
  • Odpowiedz