Wpis z mikrobloga

@fjiwoejflksadfweirunxwiurenyf: pierwszy raz zajęło mi półtora dnia, jak już miałem wprawę i wiedziałem gdzie trzeba się przyłożyć to MK4 złożyłem w jakieś 6 więc nie nastawiaj się na drukowanie jutro wieczorem
Ekstruder i osie trzeba faktycznie starannie złożyć i późnej skalibrować a reszta może się trzymać na ślinę i trytytki
  • Odpowiedz
@JestemKaspi: Jednak stwierdzenie że się celuje w 8h na złożenie tego zestawu pierwszy raz to było zuchwalstwo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Variv To sarkazam? xD Bo własnie jednym z powodów dlaczego kupiłem od Prusa, to własnie że pepiczki to robią, a nie chińczycy.

@arturs Model drukarki to Prusa Core One. Bambu lab z tego co wiem nie ma zestawów do samodzielnego złożenia, a ja
  • Odpowiedz
@Variv: No tanio nie jest, ale czy aż tak dużo drożej? Co będzie dobrą i tańszą alternatywą do Core Ona? Bambu Lab X1 Carbon kosztuje tyle samo co Prusa Core One (zestaw do złożenia).

Co masz na myśli przez właściwości? W sensie Prusa pod jakimś względem jest gorsza od tych tańszych chińczyków?

A tak z ciekawości co za chińczyka sobie kupiłeś? :P
  • Odpowiedz
Model drukarki to Prusa Core One. Bambu lab z tego co wiem nie ma zestawów do samodzielnego złożenia, a ja chciałem złożyć mechanicznie taką maszynę od dosłownego zera. Ale chętnie się dowiem czemu lepiej wyposażyć się w bambulab, bo jestem dosłownie noobem w temacie #druk3d

@fjiwoejflksadfweirunxwiurenyf: a tak pytam bo koledzy maja bambu lab, sąsiad prusę XL a na forach piszą ze bambu to 21 wiek a prusa
  • Odpowiedz