Chcę zmienić prędkośc w nju światłowód z 200 na 300 Mb/s. Wiecie co jest śmieszne? Muszę zrezygnować z usługi 200 Mb/s, odesłać modem, potem musi przyjechać technik, da mi ten sam modem, pobiorą opłatę instalacyjną 50 zł i dopiero mam 300 Mb/s XD Tak jest w każdej sieci?
@GastroAndrzej: kuriozalna sprawa, w UPC np. zanim Play ich przejął normalnie zmieniałem umowę na wyższą prędkość i wszystko zostawało, z końcem miesiąca przełączali mnie
tylko nie mogłem tego tak od ręki zrobić ale w ramach wydłużenia umowy pod koniec np roku albo dwóch zależy na ile zawarta umowa była
@GastroAndrzej: moze to skutek uboczny tego, że w nju nie ma umowy per se, to subskrypcja, którą kończysz z z dnia na dzień i po prostu nie ma czego przedłużyć
formalnie coś takiego u nich nie występuje w procedurach
@GastroAndrzej: Tak jak napisał @Catmmando nie ma procedury na to. W nju nie masz umowy, nie masz opłat: za modem, opłaty za 'obcą' sieć, opłaty za niezalogowanie się do aplikacji, opłaty za brak
@GastroAndrzej smieszniejsze jest to, ze u mnie pod adresem jest swiatlowod orange, a nju, ktore korzysta z infrastruktury orange twierdzi ze nie ma swiatlowodu i nie uruchomi mi internetu XD
@wujek_srednia_rada: To jest akurat normalne, tylko niedouczony konsultant ci to źle wytłumaczył. NJU nie jest dostępna na każdym łączu Orange (obojętnie, czy własnym, czy Światłowodu Inwestycje), jest na większości, ale generalnie dają to tam, gdzie im się opłaca, czyli np. masz blok pełen UPC, Orange się nie sprzedaje, no to lepiej, żeby część portów zajęło chociaż tańsze NJU i generowało jakiś przychód niż ma sobie puste stać
Tak jest w każdej sieci?
#orange #nju
tylko nie mogłem tego tak od ręki zrobić ale w ramach wydłużenia umowy pod koniec np roku albo dwóch zależy na ile zawarta umowa była
formalnie coś takiego u nich nie występuje w procedurach
W nju nie masz umowy, nie masz opłat:
za modem,
opłaty za 'obcą' sieć,
opłaty za niezalogowanie się do aplikacji,
opłaty za brak
@GastroAndrzej no