Wpis z mikrobloga

#zdrowie Mirki. Jeśli ktoś z Was ma problem ze stopami - bez owijania. Ze śmierdzącym grzybem to polecę maść, którą po 3-4 dniach zniwelowałem do zera. Problemu nabawiłem się jakiś czas temu. W pracy. 8 godzin w butach od pracodawcy. Pewnie najtańsze g---o, byleby z noskiem. BHP odhaczone. W każdym razie stosowałem różne środki. Różnych marek. Byłem o śmierdzący krok od wizyty u dermatologa. I żona mi kupiła tą maść. Skąd wiem, że działa? Latarka UV. Nawet nie wiecie jak pstrokato miałem między palcami. Zielone, pomarańczowe i cholera wie co jeszcze. Świeciło zacnie. I tak jak wspomniałem. 3-4 dni i koniec. Nic w UV nie świeci. Odór (bo to nie jest "nieprzyjemny zapach"). Zniknął. Pracę mam inną, ale po 8 godzinach zdejmuję buty i bez mycia stóp i zmiany skarpet szlajam się po domu nikogo nie trując. Dziś sprawdziłem znów pod UV. Czysto. Co to za maść? Wpiszcie na allegro "MAŚĆ TEJMUROWA GRZYBICA PRZYKRY ZAPACH I POCENIE SIĘ STÓP KROKMED ". Na tubce są narysowane skarpety w kolorze biało-czerwonym.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@plusem-wyklety pomijając już to g---o w składzie
Chlorowodorek glinu (Aluminum chlorohydrate)

to jest typowy antyperspirant z jakimiś tam dodatkami bakterio grzybobójczymi, zamyka ci pory potem po prostu noga się nie poci i nie ma reakcji gnilnych stąd nie ma smrodu, nic nie wyleczyłeś po prostu poblokowałeś pory i na jakiś czas nie będzie śmierdzieć

spróbuj octu jabłkowego 1:2 z woda rano i
radoskor3 - @plusem-wyklety pomijając już to g---o w składzie 
 Chlorowodorek glinu (...

źródło: temp_file645691082456309152

Pobierz
  • Odpowiedz