Wpis z mikrobloga

@Przypadkowy ograniczasz tylko do szwecji i Finlandii? "Znam" wielu którzy pracują w takim systemie w Norwegii. Nie do konca wiem o co pytasz, wiec doprecyzuj, czy szukasz konkretnej firmy, typu pracy (szambiarka, chłodnia etc), czy opinii innych ludzi
  • Odpowiedz
"Znam" wielu którzy pracują w takim systemie w Norwegii.

@Kasia123456789: w Norwegii jest trochę trudniej. Większą rolę odgrywa znajomość języka (przynajmniej angielskiego). Bez języka można znaleźć robotę co najwyżej w jakimś niskopłatnym molochu.

@Przypadkowy musisz policzyć czy Ci w ogóle się opłaci taki system z dojazdami (dolotami samolotem).

Ostatnio gdzieś słyszałem od jakiegoś kolesia (dalszy znajomy), że za 2/2 u Norwega ma około 10kpln. Z czego odliczyć trzeba transport
  • Odpowiedz
  • 0
@Kasia123456789: dzięki za odpowiedź. Szukam opinii ludzi. Teraz jeżdżę na chłodni i chętnie bym sobie pojeździł w systemie po Skandynawii. Korona norweska podobno słabo stoi i nie wiem, czy nie lepiej poszukać w Szwecji lub Finlandii.
  • Odpowiedz
@Przypadkowy: osobiście przez znajomych pewnie bym się wkręcił na taką robotę na Szwecji czy Norwegii. Ale nie wiem czy bym wyrobił z tymi podróżami. Strasznie to męczące.
Pewnie gdybym się skusił to bym siedział w budzie raczej dłużej (i adekwatnie dłużej w domu).
Obecnie pracuję w systemie 3/1 (bo firma daleko od domu i nie opłaca się zjeżdżać częściej, może 2/2 bym jeszcze rozważył bo nie jestem na dorobku) i zarabiam powiedzmy
lofix - @Przypadkowy: osobiście przez znajomych pewnie bym się wkręcił na taką robotę...
  • Odpowiedz
@lofix: @Przypadkowy Tez oczywiście ciekawe, czy ta kwota się zgadza, bo Polacy pracujący za granicą są mistrzami w wymyślaniu kwot które zarabiają. Kierowcy też maja to w naturze, więc kierowca pracujący za granicą to w ogóle combo XD
  • Odpowiedz
Tez oczywiście ciekawe, czy ta kwota się zgadza

@erni13: nie mam pewności. Na moje to co relacjonował mi ten dalszy znajomy - wierzę mu. Ale jak jest naprawdę - nie mam pojęcia.
  • Odpowiedz