Wpis z mikrobloga

#opendoor dzisiaj wywaliło, bo Reddit znowu zrobił swoje. Na WallStreetBets zaczęło się pompowanie, poleciały posty, komentarze, memy i nagle wszyscy rzucili się kupować. Typowy pump and dump.

Jeśli ktoś wchodził na górce, to właśnie patrzy, jak jego pozycja leci na dno. Tak to jest, jak się gra pod hype, a nie pod fundamenty.

Uważajcie, bo to nie jest pierwszy i nie ostatni raz, kiedy Reddit wyciąga ludzi na szybką akcję, a kończy się stratą. Zanim coś kupicie, sprawdźcie, kto na tym zarabia, a kto zostaje bagholderem

Dla własnego dobra wpiszcie sobie na reddicie stare akcje typu $BB, $GME, $AMC czy $BBBY. Poczytajcie stare wpisy i komentarze. Zobaczycie, kto wyszedł z zyskiem, a kto został z pozycją -80%.

Albo HCMC jak poniżej :

#gielda
Jhony_Gaalt - #opendoor dzisiaj wywaliło, bo Reddit znowu zrobił swoje. Na WallStreet...

źródło: IMG_4794

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jhony_Gaalt: wydaje mi sie, ze ludzie wsiadaja w takie rzeczy, bo wierza w siłe spekulacji a nie w sama spolke, analizą fundamentalną to sie mozna w takich momentach podetrzec. Albo lambo albo szambo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 4
@Glupiii: Napisałem to, bo mam wrażenie, że sporo osób nie przeżyło jeszcze żadnego pełnego cyklu na giełdzie i zwyczajnie nie czuje, co się dzieje. Sam pamiętam swoje pierwsze pompy jeszcze za czasów wallstreetbets - książki niby przeczytane, wykresy ogarnięte, a i tak byłem jak dziecko we mgle.

Niektórych rzeczy nie da się nauczyć z teorii – trzeba to po prostu przeżyć. Posiedzieć trochę w rynku, zobaczyć jak wygląda hossa, jak
  • Odpowiedz
@Jhony_Gaalt: wiem o co ci chodzi, ale nie ma co sie oszukiwac. Dopoki sie pierwszy raz nie p----------i tych 50-80% to nie zrozumie sie co to rzeczywiscie znaczy. Kazdy to musi przejsc, proba traw jak w wiedzminie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz