Wpis z mikrobloga

Widziałem rzeczy, którym wy, pokolenie Z, nie dalibyście wiary. Budki telefoniczne na karty, chio chipsy z kartami dragon balla i internet, w którym płaciłeś za każdy impuls. Oglądałem cartoon network po angielsku w ciemnościach na telewizorze kineskopowym. Wszystkie te chwile zniknęły w czasie jak łzy w deszczu. Pora umierać

#heheszki, #kiedystobylo
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

budki telefoniczne na karty, chio chipsy z kartami dragon balla i internet, w którym płaciłeś za każdy impuls. Oglądałem cartoon network po angielsku w ciemnościach na telewizorze kineskopowym.

@Urynowyurynator: dzieciaku, widać, że młodzież z Ciebie!
ja pamiętam:
budki telefoniczne z żetonami.
chipsów jeszcze nie było - były prażynki solone i oranżada
  • Odpowiedz
Pamiętam modem 14kpbs, 28kpbs, 56kpbs, ISDN, SDI, pierwsze DSL z kablówek, Neostradę (DSL), telefony marek Sony Ericsson, Sony, HTC, BlackBerry, Alcatel, Sagem, Siemens, Nokia, przełomowe telefony typu nokia 3410 pierwsza z możliwością wysyłania maili, 3510i pierwsza z podczerwienią (transfer danych ale też mogła być pilotem do tv, do tego polifonia!!), następnie telefony z klapką, że sliderem, z klawiaturą, kolorowe wyświetlacze, pierwsze aparaty, pierwsze telefony z funkcją nagrywania filmów z.. dźwiękiem! Nokie n95
  • Odpowiedz
@Urynowyurynator: ja pamiętam czasy telefonów komórkowych, gdzie minuta zaczynała się naliczać (nie pamiętam już u którego operatora) dopiero chyba od którejśtam sekundy (SMSy też były jeszcze drogie, więc się nie opłacało wysyłać krótkich). Więc był taki okres, że dzwoniłem i było "Hej Mama, zrobiłem 1,3,5, zrób na 15:00 - 8, PA" i koniec rozmowy
1 - praca domowa
3 - wynieść śmieci
5 - nakramić psa
8 -obiad, ale tylko
  • Odpowiedz