Wpis z mikrobloga

Czekam zwykle 1-2 x w tyg 30 min na autobus. I to co widzę to mnie przeraża, a chciałem o tym napisać bo dzisiaj prawie zostałem przejechany przez tira XD dosłownie życie mi przed oczami przeleciało.

Droga w mieście, położenie ( górka 200 metrów) ograniczenie do 50 na godzinę, przejście i sygnalizacja jest na dole.

Klikam zmieniło się światło i coś mnie tknęło żeby się zatrzymać (światło świeciło się 3 sekundy już) i nagle jeb tir na czerwonym z 80 na godzinę.

Co jakiś czas widzę jak jadą i oglądają filmy, gotują, a to wszystko przy minimalnym chodniku.

Masakra...

#prawojazdy #samochody
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PiersiowkaPelnaZiol: Zawsze warto się rozejrzeć. Pewnie źle zapamiętałeś czas, ale jeśli tobie się zielone zaświeciło to tir był już 3 sekundy po zaświeceniu się czerwonego. Ładnie przegiął. Żeby chociaż zatrąbił :/
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: To jest jedyne miejsce gdzie musisz uważać. Nigdy się tam nie rozkojarzaj. Pamiętaj, że nikt cię nie jest w stanie rozjechać jeśli nie wejdziesz na przejście. Lepiej zaklnąć niż dać się rozjechać jakiemuś patusowi :/

Może banał, ale przy dzisiejszej głupocie wmawiającej ludziom, że nie używać instynktu samozachowawczego.
  • Odpowiedz