Wpis z mikrobloga

Pany, będę zaczynać robotę na osi skrętnej. Trzymajcie żeby mnie nie zemdliło na pierwszym podjeździe pod kontenery. Pewnie się zesram pierwszy raz xD macie jakieś tipy które warto pamiętać na początek?
#bekaztransa
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dla początkującego: Nie śpiesz się. Na początek lepiej dwa razy sprawdzać czy wszystko spiąłeś. Odłącz luft i ABS przy cofaniu, żeby Ci przyczepa nie "kucała" przy hamowaniu bo się obniży i wyleci z rolek. Póki nie ogarniesz na co patrzeć cofając pod dwa kontenery to często wychodź z auta bo jak rolka wyskoczy to sekunda i po lampach. Jak czujesz opór to sprawdź co się dzieje zamiast wciskać na siłę bo w
  • Odpowiedz
@kuba-rozpruwa: w sumie to zrobiłem milion km bezwypadkowo, wyjeżdżałem z naczepa w takie miejsca, że ja cie pierniczę, ale jak myślę że miałbym się wycofać takim zestawem na obrotnicy pod te kontenery, to mam mokro w gaciach @taksobie
  • Odpowiedz
@wwkbt: e tam, jak pierwszy raz wyjechałeś na miasto z naczepą to też się pewnie d--a pociła ( ͡° ͜ʖ ͡°) normalne że póki człowiek nie posmakuje to ma wrażenie że to robota kosmitów, ale prawda jest taka że przyczepą się łatwiej jeździ niż z naczepą (do przodu). Cofać się trzeba nauczyć, no bo jak robisz prawko to się nawet nie ocierasz o temat cofania z
  • Odpowiedz