Wpis z mikrobloga

@Kolegiusz: Po pierwsze to co ma wspolnego negowanie faktu historycznego do krytyki izraela za obecne dzialania?
Pamietaj, ze w tych komorach gineli tez polacy - wiec zaprzeczanie temu faktowi to plucie w twarz ofiarom a takze rodzinom osob ktore zostaly tam zagazowane.
  • Odpowiedz
@mifosto czyli ty wiesz co się dzieje w Izraelu bo ktoś ci tak to przedstawił, ale już na 100 % procent wiesz co się działo 80 lat temu? To jakaś aberracja xd to co się wydarzyło w Smoleńsku w 2010 roku? Jesteś mi w stanie przy 100 procentowej pewności to przedstawić?
  • Odpowiedz
@mifosto czyli w 2010 roku? A ile wtedy miał lat? Mmoi dziadkowie którzy przeżyli wojne a byli 20- 30 latkami podczas wojny w 2010 to już nie żyli. Ale twój dziadek był w oboziie koncentracyjnym tak? A podasz nazwę tego obozu? ;)

Jest szansa że był młody jak Korwin, czy ty pamiętasz jak świat wyglądał jak miałeś 6 lat?
  • Odpowiedz
@mifosto moi dziadkowie też, babcia 98 lat xd

Do czego zmierzam, miałem kiedyś wykład z dokumentalistka co po wojnie robiła wywiady z kombatantami weteranami itp etc. Sama była już babka po 60 i wiesz co powiedziała? Że nie można im wierzyć gdyż albo koloryzują albo dramatyzuje albo robią swój życiorys od nowa. Była bezwzględna i te słowa rezonują we mnie i zawsze jak widzę dziadka co p------i że pamięta co się
  • Odpowiedz
@mifosto moja babcia to z dziećmi Piłsudskiego tramwajem jeździła do pracy także xd ba nawet znała rodzinę Ben guriona. I nie była w obozie zagłady bo chrześcijanie byli gdzie indziej trzymani.
  • Odpowiedz
@mifosto Pilecki nie zmarł w komorze gazowej xdco wy za brednie gadacie xd sam się tam zgłosił a nie że go tam zaprosili xs

To jak wytłumaczyć IE że nasz profesor który nie był profesorem dostał zwolnienie z obozu z powodów zdrowotnych? A chyba że nie był to obóz zagłady xd
  • Odpowiedz
@Kolegiusz: No nie zmarl - duzo osob ocalalo z obozow. Ale byl chrzescijaninem i trafil do obozu. Wiec twoja teza mowiaca, ze chrzescijanie nie trafiali do obozow jest bledna.
  • Odpowiedz