Wpis z mikrobloga

Miraski, jakiego dronika polecicie mi jako upgrade z avaty 2?
Rozaważam GPERC 5 oraz pavo 35, ale jak ktoś poleci inne to wezmę pod uwagę.
Na czym mi zależy? 70% freestyle 30% cinematic. No po prostu chciałbym sobie porobić powerloopy, czy split S bez propwasha.
I od razu 2 pytania
1.Czy obstawać przy DJI FPV controller czy może jednak iść w jakiegoś radiomastera (często gęsto na filmach widzę Radiomaster T16x) - i jeśli to drugie to dlaczego.
2.A i czy lepiej brać o4 pro czy może O4 + kamerka (jeśli to drugie to jaka)

#fpv #dji
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

1.Czy obstawać przy DJI FPV controller czy może jednak iść w jakiegoś radiomastera (często gęsto na filmach widzę Radiomaster T16x) - i jeśli to drugie to dlaczego.

2.A i czy lepiej brać o4 pro czy może O4 + kamerka (jeśli to drugie to jaka)

@MrocznyZiemniak:
1. t16x to duże bydle, jeśli nie masz dużych rąk, to sprawdź jego mniejszych braci (pocket, bokser, tx12 itp), ale radiomaster to dobra marka i
  • Odpowiedz
@MrocznyZiemniak: to nie tak, ze są lepsze czy gorsze od DJI - są osoby co jak latają na O3/O4 to po prostu latają na radiu DJI, bo nie muszą się uczyć obsługi nowego radia i doktoryzować z expressLRS. Kontrolery na edgeTX (system operacyjny) są poprostu super konfigurowalne, inne rozmiary i są uniwersalne - możesz używać ich do analoga, walksnaila jak i O4. (ale wymagają dodatkowe odbiornika w dronie, tj. elrs)
  • Odpowiedz
@MrocznyZiemniak: kontroler na innym protokole jest lepszy bo jak tracisz wizje/szarpnie to gubisz link z djirc. Dodatkowo jak zaczniesz mocniej szarpac gimbalami to niestety sie dekalibrują.
Mark5 polecam ramę, wykorzystuje zawodowo z driftem/freestyle/bando i nie do zajechania (poza elektroniką:D)
  • Odpowiedz
@MrocznyZiemniak: jak to co? Angle mode, rth, jak mi zrywa wizje to wracam w vlos. Dwa, ze zdarzało sie u mnie zerwanie polaczenia z kontrolerem przy szarpnięciu wizji, wiec widzialem sobie jak moj dron spada bo wizja wraca ale rxloss zostaje, takie cudo :)
  • Odpowiedz