Wpis z mikrobloga

#perfumy #recenzja

Amouage Jubilation 40 Man. W otwarciu czuć słodkie, owocowe nuty, połączone z cięższymi akcentami. Jest jeżyna, czarna porzeczka, może trochę pomarańczy i lekkiej dawany. Uzupełnia je obecny od początku opoponaks, delikatne kadzidło i nienachalny agar. Przypraw trzeba się według mnie naprawdę doszukiwać, jest może trochę goździków i cynamonu. Dalej pojawia się paczula i mirra, a w późniejszym drydownie mech i piżmo.

W skrócie, zapach posiada ambrowo balsamiczno drzewny profil, uzupełniony o słodkie owoce. Kompozycja jest bardzo dobrze ułożona, złożona i bardziej przystępna niż się spodziewałem, choć bez wątpienia niszowa. Projekcja wydaje mi się nie być mocna, ale mam również wrażenie że od zapachu łatwo dostać nose blind. Żywotność natomiast świetna, spokojnie na poziomie dziesięciu godzin. Profil zapachu męski, na jesienno zimowy sezon i wieczory.

Podsumowując, Amouage Jubilation 40 Man to dobre perfumy, lecz ich cena jest już nieco zaporowa. Dla osób lubiących ciężkie, złożone kompozycje może być niemniej wart przetestowania. W moim przypadku wrażenia są pozytywne, choć nie zaliczyłbym tego zapachu do swojej topki. Ocena końcowa 7/10

Zapach 7.5/10
Projekcja 5/10
Żywotność 8.5/10
Jakość/Cena 5/10

pozostałe recki
Frufruf - #perfumy #recenzja

Amouage Jubilation 40 Man. W otwarciu czuć słodkie, owo...

źródło: 7205b8-jubilation-40-amouage_1200

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach