Aktywne Wpisy

#psiarze to podludzie
leży taki bydlak bez kagańca, ludzie muszą go omijać
musiałam czekać 20min na kolejny tramwaj, bo zwyczajnie bałam się wejść
ile
leży taki bydlak bez kagańca, ludzie muszą go omijać
musiałam czekać 20min na kolejny tramwaj, bo zwyczajnie bałam się wejść
ile
źródło: att.1ntQ4F-aWiIjj2x86zPwXhIiPIlVuzYc6ecBDEMrFxM
Pobierz
źródło: temp_file497699614647137214
Pobierz

Właśnie wprowadziłem się do nowego mieszkania i mam problem z elektryką — tablica bezpieczników kompletnie nieopisana. Każde gniazdko czy światło wydaje się być na osobnym obwodzie, np. w kuchni są osobne bezpieczniki dla różnych kontaktów. Trochę chaos.
Nigdy wcześniej nie opisywałem rozdzielni, ale chciałbym to ogarnąć, żeby ułatwić życie sobie z przyszłości.
Czy istnieje jakiś program albo aplikacja do dokumentowania/rysowania takiej instalacji domowej? Chodzi mi o coś prostego — żeby przypisać numer bezpiecznika do konkretnego obwodu/gniazdka i może dodać zdjęcie albo opis.
#elektryka #remont #mieszkanie #diy #inteligentnydom #bezpieczniki #rozdzielnia #mirkomieszkanie
Na bezpieczniku naklejasz naklejke z opisem (na przyklad F1) a na drzwiczkach wieszasz tabelke z tekstem:
F1-gniazdo kuchnia blat
F2-gniazdo kuchnia lodowka
Komentarz usunięty przez autora
Tak właśnie zrobię. Muszę przejść się po całym mieszkaniu i przetestować każde gniazdko. Miernik mam i nawet kumpla więc będzie gładko.
@Satan_Was_a_Babyboomer @rybeczka @gorzki99
Myślałem że jest może jakiś program nie excel które ma może takie opcje żeby zaznaczyć które gniazdko na której Li i leży.
Oczywiście excel łatwiejszy dzieki
@majk-kampi: Do zdefiniowania ktory bezpiecznik odpowiada za ktore gniazdko nie potrzebujesz ani miernika ani kumpla :D
Wystarczy zwykla zarowka z kablem (jakakolwiek lampka), radio, suszarka, cokolwiek co wpinasz do
Chłopaki, ale z żarówka na kablu nie wypijecie przy tym browara ( ͡º ͜ʖ͡º)