Wpis z mikrobloga

Ej, jakie znacie fajne przykłady, co bym mogła dać do ogródka, jeśli marzy mi się taki mystery/goth XDDDD/victorian/alt? tylko zadbany XD taki austriacki XD, zaplanowany ogród Addamsów? W magiczny/witchy też ofc xd
na razie mam na liście ciemne irysy, pergole na wejście z różami (zawsze to jest takie tajemnicze XD), wszelakie zioła, a z ciekawostek smoczą lilie, która podobno cuchnie jak zgniłe mięso XD
co jeszcze?
#ogrod #ogrodnictwo #rosliny #goth #fantasy
lunaria - Ej, jakie znacie fajne przykłady, co bym mogła dać do ogródka, jeśli marzy ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@KishonaKapusta zapomniałam o wisterii! A by super pasowała, spektakularnośc to mało powiedziane XD tak tak, naparstnice i dziewanny też, zapisane, bluszcz już jest XD

dziekowa
  • Odpowiedz
  • 1
@Dwudziestydrugi Oooo doskonały pomysł, zapomniałam o maciejce, a uwielbiam jej zapach wieczorami!
a dam bielunia, jako ciekawostkę (ʘʘ)

no i jeszcze na liście jest Lunaria ofc XD I miechunka (ʘʘ)
  • Odpowiedz
  • 1
@moll już jest! Nie chce na elewacji, bo kiedyś tam jak uskładam hajs XD będzie wymieniana, ale porasta już całe ogrodzenie, wraz z jeżynami itp. Chociaż może zasądzę pod drzewami, żeby się piał po pniach hmmmm
  • Odpowiedz
  • 1
@moll: wszystko pasuje (ʘʘ) zostawie ten wpis, to moze ktoś będzie kiedyś w guglach szukal i mu sie przyda :D biere do siebie na listę powojnik, wspanialy! za gipsówką nie przepadam (chociaż cmentarka pasuje do pomysłu idealnie, u mnie sie tak na nią mówi XDDD), cisowatych/cierniowatych mam dużo po poprzednim właścicielu i 80% będę wypierniczać w pierony, ale gdzieniegdzie się ostaną, to będą pasować (ʘ
  • Odpowiedz
  • 1
tojad

@swinka_morska: jezu, jaki piękny :D idealny :D w ogóle mam plan prześledzić jakieś zieliniki słowiańskie/wieśka :D pokrzyk też super (jeszcze motyw z igrzysk śmierci XDD), tylko muszę sprawdzic czy psy nie są nim zainteresowane hm

w ogóle jak to fajnie wygląda, jak tulipany wyrastają z niższych poziomów, bior.ę je na listę, niby nie mam do nich żadnej milości, to ta odmiana jest piękna fest
lunaria - >tojad

@swinka_morska: jezu, jaki piękny :D idealny :D w ogóle mam plan pr...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@moll pochwalę (ʘʘ) zrobię przed i po, przez jesień/zimę cały plan sporządzę, zapisałam się do wszystkich grazynkowych grup na fb (są wspaniałe, Kisne i świetnie się bawie XDDD ale też się dowiedziałam że na konkretne róże sa np zapisy w grudniu XDDD), teraz się ogród przyszykuje i odgruzuje po poprzednim właścicielu i na wiosnę zaczynam sialalala, za 5 lat powinno być git XDDD
  • Odpowiedz