Wpis z mikrobloga

mam nową pompe ciepla i ustawili mi w trybie wygrzewania jastrychu, temp dobija teraz do 29C w pomieszczeniu ale rozumiem ze to normalne? temp wody ustawili na 35C w podlogowce, z tego co wiem ona powoli wygrzewa i bedzie stopniowo wychladzac podloge tak aby usunac cala wilgoc przed polozeniem plytek. Pompa 4,5KWh, aktualnie bierze ok 20 KWh na dzień w tym trybie - to dużo czy mało? #budowa #pompaciepla #budowadomu
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@torian15 29 stopni w domu przy 35 na podlodze to raczej nie od ogrzewania tylko z zewnatrz...

podczas suszenia podlogi tez mialem na 35 przez 2-3 tygodnie i podobne zużycie przy tej samej sile pompy
  • Odpowiedz
@torian15 nie wiem, bo trwa remont i jeszcze nie mialem podlogowki w czesci domu. teraz jak ogrzewanie wylaczone to przez caly dzien idzie 20kw na wszystko (wczesniej 20kw samo suszenie podlogi bralo, bo o tyle skoczylo jak wlaczylismy). przy produkcji z paneli po 50kwh za mala mam baterie tylko, a siedze do pozna.

kolejny sezon grzewczy bedzie pierwszym testem bo juz bedzie ocieplenie, podlogowka wszedzie i bez grzejnikow olejowych dogrzewane. tak
  • Odpowiedz
  • 0
@Bioenergetyk: u mnie wlasnie skrapla sie masakrycznie duzo, monterzy mowia ze to normalne - wilgoc z powietrza. leci tego dosc duzo, moze jak u siebie robiles to byly dni z niska wilgotnoscia?
  • Odpowiedz