Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: akurat to z tym wpadaniem w coś dużego jest całkowicie normalne u małych dzieci. Ich mózg jeszcze nie jest do końca rozwinięty, wystarczy że się skupią na jakimś szczególe z otoczenia (to się nazywa uwaga tunelowa czy jakoś tak) i nie widzą nic dookoła bo mózg to „wyłącza”. Dodatkowo nie potrafią tak przewidywać i analizować przestrzeni jak dorośli.
Jeśli masz jakieś podejrzenia że nie wiem ma autyzm czy coś,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Bioenergetyk @moniuszki Diagnozujemy od pewnego czasu a po rozpoczęciu edukacji wczesnoszkolnej coraz więcej "się dzieje". Dziecko wysokofunkcjonujące, wiele pracy za nami i jeszcze więcej przed.

"Moje też się przewracają" do mnie nie trafia, bo żona ma tak samo - był śmiechowy filmik o tym jak chodzą osoby z ADHD kilka tygodni temu. No wypisz wymaluj moje babki.
Ja raczej w stronę spektrum więc widzę jak
  • Odpowiedz
@mirko_anonim o ile podchodzisz do tematu racjonalnie. widzialem przypadki gdzie rodzice na sile wrzucali dzieciaki w jakies "zaburzenia", spektrum, atypowosc. spece ktorzy robia takie badania zawsze cos znajda, bo kazdy dzieciak jest inny i będzie gdzies odstawal od sredniej czy "oczekiwanego" zachowania.

nie znam Cie i nie bede wchodzic w dyskusje na tematy, o ktorych wiem niewiele. po prostu pamietaj ze dzieci wpadaja w rozne rzeczy i czasami sie przewracaja, bo
  • Odpowiedz