Wpis z mikrobloga

Gdyby PiS kontynuował prace rozpoczęte przez Platformę

@misiopysio: Jakie prace? XD Przecież praktycznie nic nie było ruszone od obietnic Tuska w 2008, aż do 2014.
  • Odpowiedz
Jakie prace? XD Przecież praktycznie nic nie było ruszone od obietnic Tuska w 2008, aż do 2014.

@Khorne_: Jak powiedzieć, że nic się nie znasz bez mówienia, że nic się nie znasz.

Legislacja, procedury, procedury bezpieczeństwa,
  • Odpowiedz
@misiopysio: Nie ośmieszaj się. Przez 5-6 lat 2009-2015 nie robili nic poza rysowaniem palcem po piasku i pokazywaniem jakichś mapek z niby lokalizacjami. PiS nie pociągnął tematu od razu, to prawda i to był błąd, ale wrócił do niego w 2019? 2020 roku? I przez te 3-4 lata zrobił więcej niż PO w analogicznym okresie - wybrano konkretną lokalizację, wydano zgody środowiskowe i na budowę, zabezpieczono fundusze, znaleziono inwestorów i
  • Odpowiedz
Nie ośmieszaj się

@Szalom: Właśnie ci zacytowałem, że MAEiA pozytywnie oceniała prace przygotowawcze. Dosłownie ludzie którzy zajmują się elektrowniami powiedzieli, że dobrze nam idzie. Jesteś w ogóle piśmienny? Przeczytałeś cokolwiek, kiedykolwiek?
  • Odpowiedz
@misiopysio:

Dosłownie ludzie którzy zajmują się elektrowniami powiedzieli, że dobrze nam idzie. Jesteś w ogóle piśmienny? Przeczytałeś cokolwiek, kiedykolwiek?

A ty coś przeczytałeś sekciarzu kiedyś? Czy tylko umiesz pluć ad personam jak twoje kruche ego zostanie naruszone delikatnie bo ktoś ma inne zdanie niż
  • Odpowiedz
@misiopysio:

Ah, to pewnie media kłamały na temat referendum chociażby w Mielnie xd

Nigdzie nie napisałem że nie było badań opinii społecznej przecież dosłownie napisałem że tyle platforma zrobiła przez 6 lat. Konkretna lokalizacja została jednak zaakceptowana przez PiS
  • Odpowiedz
@Altru: Nie wiem skąd przekonanie, że dla nas prad z atomu będzie tańszy od wegla np przez najbliższe 50 lat ? Inwestycja w pierwsza EJ można optymistycznie przełożyć na kopanie wegla i dopłacania na niego 28 lat, a przeciez inwestycja musi na siebie jeszcze zarabiać. Nie widzę aby prad w tym kraju miał być tani w jakikolwiek sposób. Inwestować w atom trzeba było już dawno temu.
  • Odpowiedz
@Altru Już abstrahując od bezproduktywnej kłótni kto zrobił mniej w temacie EJ, to warto zauważyć, że ślązak co ledwo po polsku duka za zejście na 2h do sztolni aby się spocić (bynajmniej nie od pracy, a po prostu ciepełka) weźmie podobne pieniądze co koleś, który skończy trudne studia na wydziale elektrycznym.

Ludzie ciagle wierzą w mit górnika zbudowanym na wyobrażeniach o pracy w jakiejś kopalni we wczesnym ZSSR.
  • Odpowiedz