Aktywne Wpisy

red7000 +654
zajebiste te szatnie były, klimat więzienny
źródło: temp_file1911396031852578079
Pobierz
mateosz_inbecki +159
Znacie inny naród tak dający się ponosić emocjom i kompletnie oderwany od rzeczywistości? Mam wrażenie że dwa tematy działają jak różdżki wytrychy: chore pieski i chore dzieci.
Nieważne kim jesteś, możesz być k---a nawet hitlerem a twoje grzechy zostaną odpuszczone - wystarczy że powiesz dwa słowa po polsku i kupisz karmę pieskom czy coś a polaczek do tego dołączy bo sam jest bez żadnej inicjatywy. W końcu danie na dzieci to najlepsza
Nieważne kim jesteś, możesz być k---a nawet hitlerem a twoje grzechy zostaną odpuszczone - wystarczy że powiesz dwa słowa po polsku i kupisz karmę pieskom czy coś a polaczek do tego dołączy bo sam jest bez żadnej inicjatywy. W końcu danie na dzieci to najlepsza

Wszyscy trzej panowie zgadzają się co do tego, że jest chaos prawny.
Matczak mówi, że podważalne są izby ze względu na status sędziów, Gwiazdowski, że nie, bo podważalne są orzeczenia izb ze względu na status sędziów. Rozumiem, że na pewnym poziomie to kluczowe, ale jak dla mnie semantyka.
Komentarze jadą równo po Matczaku, mimo że Gwiazdowski tak samo mówi, że PiS przyczynił się do chaosu dając polityków jako przedstawicieli sędziów w KRS (dodając tylko, że PO nie lepsze).
Czy tam jest jakiś ogólny hejt na Matczaka, czy te sekcje są obstawione przez "ue złe" crowd?
#polityka #kanalzero
@WaveCreator: Przynajmniej nie nazywa ludzi głupimi tylko dlatego, że pracują w ramach swoich idei które nikomu nic złego nie robią.
Gdyby do mnie ktoś w 2015 podszedł tak jak Matczak podchodzi do młodych prawackich łbów to może
@WaveCreator: Matczak doskonale wie jaka tam jest publika, ale uważa że nie ma innej opcji przekonania drugiej strony niż wyjść i do nich mówić. Raczej skazane na porażkę jak widać po komentarzach, ale szacun za odwagę, bo wielu poodchodziło.