Oglądam sobie niepoprawnik na kanale zero https://www.youtube.com/watch?v=lr1ww3POM8U Wszyscy trzej panowie zgadzają się co do tego, że jest chaos prawny. Matczak mówi, że podważalne są izby ze względu na status sędziów, Gwiazdowski, że nie, bo podważalne są orzeczenia izb ze względu na status sędziów. Rozumiem, że na pewnym poziomie to kluczowe, ale jak dla mnie semantyka. Komentarze jadą równo po Matczaku, mimo że Gwiazdowski tak samo mówi, że PiS przyczynił się do chaosu dając polityków jako przedstawicieli sędziów w KRS (dodając tylko, że PO nie lepsze).
Czy tam jest jakiś ogólny hejt na Matczaka, czy te sekcje są obstawione przez "ue złe" crowd?
@deletenomads: Też mam wrażenie, że większość materiałów jest stronnicza, ale to co się dzieje w komentarzach zawsze mnie zadziwia. Nawet jeśli pójść w dead internet theory, to ktoś im znalazł agresywne ustawienia botów. Co poniekąd zadziałało, bo aż musiałem tutaj poventować ;p
@Piperke: Matczak jest pożytecznym idiotą, który dla kasy pomaga Stanowskiemu udawać pluralizm. Nie wiem czy jest tak głupi, że wierzy, że "nie można się odcinać od ludzi z drugiej strony i trzeba próbować do nich trafiać z przekazem w ich mediach", czy po prostu cyniczny.
Nie wiem czy jest tak głupi, że wierzy, że "nie można się odcinać od ludzi z drugiej strony i trzeba próbować do nich trafiać z przekazem w ich mediach", czy po prostu cyniczny.
@WaveCreator: Przynajmniej nie nazywa ludzi głupimi tylko dlatego, że pracują w ramach swoich idei które nikomu nic złego nie robią.
Gdyby do mnie ktoś w 2015 podszedł tak jak Matczak podchodzi do młodych prawackich łbów to może
@WaveCreator: On pewnie wierzy realnie w to, że ci ludzie tego słuchają i wyciągają wnioski, a nie po prostu chcą usłyszeć coś z czym się zgadzają. Matczak jest perfidnie wykorzystywany, bo przecenia zdolności umysłowe widzów Stanowskiego. To samo zrobił Sikorski w wywiadzie, gdzie on wypowiadał się tak jakby mówił do ludzi świadomych, a oni tylko wyłapywali potknięcia (albo cokolwiek co będzie można wyciąć, żeby go dyskredytować).
Matczak jest pożytecznym idiotą, który dla kasy pomaga Stanowskiemu udawać pluralizm.
@WaveCreator: Matczak doskonale wie jaka tam jest publika, ale uważa że nie ma innej opcji przekonania drugiej strony niż wyjść i do nich mówić. Raczej skazane na porażkę jak widać po komentarzach, ale szacun za odwagę, bo wielu poodchodziło.
Wszyscy trzej panowie zgadzają się co do tego, że jest chaos prawny.
Matczak mówi, że podważalne są izby ze względu na status sędziów, Gwiazdowski, że nie, bo podważalne są orzeczenia izb ze względu na status sędziów. Rozumiem, że na pewnym poziomie to kluczowe, ale jak dla mnie semantyka.
Komentarze jadą równo po Matczaku, mimo że Gwiazdowski tak samo mówi, że PiS przyczynił się do chaosu dając polityków jako przedstawicieli sędziów w KRS (dodając tylko, że PO nie lepsze).
Czy tam jest jakiś ogólny hejt na Matczaka, czy te sekcje są obstawione przez "ue złe" crowd?
#polityka #kanalzero
@WaveCreator: Przynajmniej nie nazywa ludzi głupimi tylko dlatego, że pracują w ramach swoich idei które nikomu nic złego nie robią.
Gdyby do mnie ktoś w 2015 podszedł tak jak Matczak podchodzi do młodych prawackich łbów to może
@WaveCreator: Matczak doskonale wie jaka tam jest publika, ale uważa że nie ma innej opcji przekonania drugiej strony niż wyjść i do nich mówić. Raczej skazane na porażkę jak widać po komentarzach, ale szacun za odwagę, bo wielu poodchodziło.