Aktywne Wpisy

atteint +273
utknąłem w windzie w centrum handlowym.
pomoc ze strony ochrony obiektu okazała się c---a warta, więc czekam na dotarcie zewnętrznego technika c--j wie skąd i za ile.
mam ze sobą namiot i końcówkę wkładu w efajce. gdybym miał zapaliłbym jointa.
pomoc ze strony ochrony obiektu okazała się c---a warta, więc czekam na dotarcie zewnętrznego technika c--j wie skąd i za ile.
mam ze sobą namiot i końcówkę wkładu w efajce. gdybym miał zapaliłbym jointa.
źródło: 1000001563
Pobierz
Megasuper +1052
Kto daje napiwki w restauracjach wspiera patologie
źródło: temp_file1455790165215871587
Pobierz

Tablety podpięte po kablu do malinki która niema dostępu do neta do zamknięcia punktu. Dopiero po zamknięciu nastąpiłaby synchronizacja, po zamknięciu malinka wysłałaby na globalny serwer wyniki. Serewer i malinki miałyby dostęp do neta w 2 - 3 5min cyklach.
#wybory #informatyka #komputery
Nie ma gwarancji izw ktoś nie podłoży zewnętrznego urządzenia czy jakiegoś zagłuszacza.
Przy zamowieniach publicznych to by kosztowało jakieś miliardy cebulionów polskich a do następnych wyborów by było już nieaktualne i od nowa tworzenie.
Robiac calosc przez mobywatela wykluczasz cyfrowo zacofanych. Przy tabletach jest też problem z niewidomymi,
https://niebezpiecznik.pl/post/mobywatel-i-falszowanie-wyborow-prezydenckich-przez-masowe-oddawanie-glosow/
właśnie w moim rozwiazaniu, infrastruktura przez wybory nie mają dostępu do internetu. Wchodzisz do kabiny, wybierasz i tablet się blokuje i wychodzisz i następny.
Bezpieczeństwo i integralność to druga kwestia, też problematyczna.
Papier zapewnia i separację i wystarczająco duży koszt osobowo-organizacyjny by fałszowanie było zbyt trudne dla kogoś kto nie ma projekcji siły na skalę państwa (a wtedy wybory mu i tak