Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +322
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1379
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Czaicie ze te ananasy mają się za wykształconą i lepszą część obywateli? xDDDD #lecabaret
#polityka #wybory #bekazpodludzi
źródło: Gr5YD0kXYAEs6Jg
Pobierzźródło: temp_file6828995112277356305
Pobierzźródło: images
Pobierz@ojciec_wzdety_: to akurat kwestia faktów xD
Te ananasy są statystycznie lepiej wykształcone, więcej zarabiają, więcej podróżują, mają szersze grona znajomych wśród których jest więcej wykształconych ludzi, za to ananasy z drugiej strony więcej chodzą do kościoła i łykają więcej ruskiej propagandy o ukraińcach i złej unii xDdddd
ps. Statystyki pokazują ze przewazajaca czesc kryminalistów i bandytó głosowała za trzaskowskim ale to pewnie tez błąd w obliczeniach xDD
@ojciec_wzdety_: Jakbyś miał najmniejsze pojęcie o statystyce to wiedziałbyś, że grupa internautów na wykopie nie stanowi żadnej grupy badawczej poza użytkownikami tego portalu, a Ty próbujesz ekstrapolować to co zaplusuje kilkaset osób na 10 milionów wyborców.
PS Z dyskusji o wyborcach zrobiłeś dyskusję personalną wpisując mnie w tę grupę. Po co bierzesz do siebie wszystko tak osobiście? Kompleksy?
@malinq: xDDDDD tak tak mordo,
@ojciec_wzdety_: I to jest własnie cała dyskusja z wami. Sami sobie wystawiacie opinię.