#ck3 Papież ogłosił krucjatę na Jerozolimę, a ponieważ jej terytorium jest dzielone pomiędzy sunnickim kalifatem i moim heretyckim cesarstwem Italii, to wspólnie bronimy się z kalifem przez inwazją. Co ciekawe, armia krucjaty dalej jest oskryptowana, żeby zbierać się z Rzymie, który jest pod moją kontrolą, więc moja profesjonalna armia rozgromiła jakieś 60k ich wojska zanim zdążyli jeszcze dopłynąć ( ͡°͜ʖ͡°)
@Kieranz: Wydaję 50 na armię (bez pospolitego ruszenia, bo niepotrzebne) i 50 na szerzenie legendy, więc zwykle jest więcej ( ͡°͜ʖ͡°) Gram z modem Cities of Wonder, a w Neapolu mam 100 deva, więc wyciągam 80 golda z samej stolicy.
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Papież ogłosił krucjatę na Jerozolimę, a ponieważ jej terytorium jest dzielone pomiędzy sunnickim kalifatem i moim heretyckim cesarstwem Italii, to wspólnie bronimy się z kalifem przez inwazją.
Co ciekawe, armia krucjaty dalej jest oskryptowana, żeby zbierać się z Rzymie, który jest pod moją kontrolą, więc moja profesjonalna armia rozgromiła jakieś 60k ich wojska zanim zdążyli jeszcze dopłynąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 20250618005453_1
PobierzGram z modem Cities of Wonder, a w Neapolu mam 100 deva, więc wyciągam 80 golda z samej stolicy.