Wpis z mikrobloga

Powiedzcie mi czy taki zapis jest zgodny z prawem? Będąc na zakupach w CCC, by skorzystać z promocji musiałem założyć konto. Nie pamiętam już jak było ze zgoda mi marketingowymi, ale chciałem zrezygnować z newslettera. Z automatu szukałem opcji wypisania w @ ale zastałem tam wiadomość jak poniżej.

Otrzymujesz tę wiadomość, ponieważ jesteś uczestnikiem MODIVOclub. Jeśli nie chcesz w przyszłości otrzymywać podobnych wiadomości skontaktuj się z Biurem Obsługi Klienta.
Pamiętaj, że będzie to równoznaczne z wypisaniem się z MODIVOclub - oznacza to, że utracisz członkostwo w MODIVOclub oraz możliwość uzyskiwania związanych z nim korzyści, a jeżeli korzystasz z usługi MODIVOclub GOLD - będzie to jednoznaczne z rezygnacją z niej (opłata za usługę zostanie Ci zwrócona proporcjonalnie do niewykorzystanego okresu usługi zgodnie z regulaminem).

Jak myślicie, czy taka praktyka jest możliwa? Czy może kogoś tam ładnie pogrzało?

#prawo #zakupy #ccc #modivo #kiciochpyta
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@modnak: przerabiałem to. 3 lata temu zgłosiłem skargę, właśnie na CCC, do UOKiKu. Kilka miesięcy temu, dostałem odpowiedź, że to nie jest zgodne z RODO (które mój jasno, że masz prawo do wycofania zgód na przetwarzanie danych do celów marketingowych w dowolnym momencie i nie może się to wiązać z negatywnymi konsekwencjami) i zobowiązali CCC do cofnięcia zgód marketingowych. Jednocześnie w odpowiedzi był dopisek, że rozpatrzyli wyłącznie moją skargę, a
  • Odpowiedz