Wpis z mikrobloga

Ludzie to jednak śmieci są, niektórzy oczywiście. Doszedł do mnie na ulicy w weekend chłopak taki młody szczyl i mówi że nie ma gotówki potrzebna mu jest i coś tam zaczął kręcić. Mega prosił żeby mu pomóc. Koniec końców zaproponował że mi prześlę blika na numer telefonu a ja dam mu gotówke....... Zgodziłem się.
Dzisiaj przyszła na aplikacji ING prośba o zwrot. Jeśli nie zwrócę temu ch@jowi pieniędzy to on pozna moje dane i nie wiem co dalej. Chyba mi wytoczy proces. Do czego to doszło. Masakra. A gdzie jest rodo? Ten kraj to jeden wielki mem. Czyli wychodzi na to, że jak chcemy dowiedzieć się gdzie kto mieszka to wystarczy wysłać przelew blik i potem prośbę o zwrot. Paranoja #blik # ing
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@patryk747 Nie zwracaj mu żadnych pieniędzy. Jeśli już raz dałeś mu gotówkę, nie ma żadnych podstaw, by jeszcze oddawać środki z aplikacji.
Zrób zrzuty ekranu - przelewu, prośby o zwrot, czatu (jeśli coś pisał), daty i godziny. Zgłoś sprawę na policję, najlepiej zabierz te screeny i opisz sytuację.
Żeby złożyć pozew, musiałby udowodnić, że zrobiłeś coś nielegalnego a Ty tylko wymieniłeś środki z jednej formy na drugą.

To on ma więcej
  • Odpowiedz
  • 0
@hugoooo nie przypuszczałem że na bloku też może być wałek. Człowiek uczy się całe życie. Był dość przekonujący. Nie wiem dlaczego. Staram się ufać ludziom. Widocznie to błąd.
  • Odpowiedz