Wpis z mikrobloga

@ViniciusZunior: Tak ale według mnie nic się nie zmieniło. Typy wiedzą że coraz ciężej i wybredne jak nigdy dotąd ale to jeszcze bardziej ich motywuje do konkurencji. Zatoczyliśmy koło po prostu. Pewna grupa dała sobie spokój ale tak zawsze było, pozostałe oskarki idą w looksmaxxing mocno.
  • Odpowiedz
Większość zna również prawdziwą naturę kobiet

@ViniciusZunior: Z ta większością to chyba przesadzasz. Może większość chłopów gen Z i część młodszych millenialsów.
  • Odpowiedz
@ViniciusZunior: To prawda, natomiast nadal wydaje mi się, że #blackpill w Cuckolandii jest zbyt uproszczony. Pojęcie chada bardziej jest zrobione pod gigachada z mema "alpha male", amercian psycho, gdyby gen z w pl spopularyzowały jak prawdziwe chady wyglądają to sznur gwarantowany. Pojęcie incela wsród kobiet wiąże się, z jakąś toksycznością, mizoginią, a nie z samotnością i cierpieniem, które były źródłem pierwotnego ruchu. więć wtf? Jedyne co przebiło się
  • Odpowiedz
@_Alessandro_: Ja myślę że od zawsze ludzie wiedzieli o tym ale:
- bez sensu było mówić bo to oczywiste
- krytykowanie kobiet to temat tabu
- lepiej przed sobą samym nie przyznawać
Taki typowy Janusz myślę że wie w jakim był/jest położeniu ale cope'uje, ewentualnie chleje pałe po robocie właśnie dlatego. Tak samo wzsystkie simpy i bluepillowcy myślę że doskonale o tym wiedzą ale to ich jedyna i ostatnia taktyka
  • Odpowiedz
@Eugeniusz_Zua: Ogólnie, niesamowitą przemianę widziałem w koledzę po latach. Powiedzmy, że ostatni raz go w szkole podstawowej widziałem. I rok temu się odezwał do mnie, porozmawialiśmy, i taki ostry blackpill leciał od niego, że się zdzwiłem, bo nie mam kontaktu z ludźmi. A jak go wspominam ze szkolnych czasów to był klasowy pretty boy, z dobrą mordą i laski na niego leciały, tylko miał jedną przywarę był niski. Opowiadał mi
  • Odpowiedz
@ViniciusZunior: przebiła się jakaś pokraczna hybryda z przewagą redpilla, a określenie czad jest używanie w kontekście redpillowego zarobasa z ramą i dobrze dobranym paskiem.

@_Alessandro_:

ze szkolnych czasów to był klasowy pretty boy, z dobrą mordą i laski na niego leciały

Właśnie tacy najszybciej połykaja czarna pigułkę bo mieli okazję się porzekonać osobiscie co siedzi babie w głowie, przegrywy zazwyczaj kołpuja i z braku kontaktów z babami żyją
  • Odpowiedz
@lord-nihilus: Połykają, ale się zdziwiłem, że @_Alessandro_ shitpostując codziennie o blackpillu na wykopie, to nawet się nie zająknę przy ludziach o nim - chyba, żeby kogoś przybaitować. A tu chłop po jakiś 5 minutach mi odpala wszystko, a widziałem go ostatnio z 10 lat temu. To ten kontrast jest dla mnie niesamowity jak człowiek się zmienia po kilku latach jak sobie przypomni tego człowiek wcześniej i porówna z obecnym,
  • Odpowiedz
@_Alessandro_

@Huoppenheimer: Tak, zgadzam się, ale bardziej chodzi mi o to, że taki #blackpill brutalny i jego świadomość jak jest USA, gdzie np. ziomki licytują się kto miał lepszą operację szczęki, w polsce nie ma miejsca.

No to jest fakt, ale to też wynika z dużo większej dostępności operacji chirurgicznych i ogólnie tego jak dużo bardziej są tam one znormalizowane. Ludzie się tak tego nie boją, bo
Slavcel - @Alessandro
@Huoppenheimer: Tak, zgadzam się, ale bardziej chodzi mi o to, ...

źródło: temp_file4518728749204936983

Pobierz
  • Odpowiedz
Zauważyliście że #blackpill i #redpill przebiły się na dobre do mainstreamu? Już praktycznie każdy zna takie pojęcia jak Chad czy Incel.

Ja pamiętam jak jakieś 15 lat temu przeglądałem zagraniczne fora redpillowe i incelskie gdzie w Polsce jeszcze nikt o tym nie słyszał.

@ViniciusZunior: Zmiana pokoleniowa. I obcowanie wśród takich środowisk. (czy są czy po prostu mówią slangiem)

Tak jak 25 lat temu hip-hop był niszowym, podziemnym wyrażaniem swoich
  • Odpowiedz