Mirki, wartość "szybkość" jak na załączonym obrazku samoczynnie zmienia wartości od 11 Mb/s do 150 Mb/s. Powinno być stale 150 Mb/s. Skutkuje to wolnym wczytywaniem się stron czy wysokim pingiem w grach. Jak na moje to dzieje się to losowo.
Komputer Lenovo G710, Windows 8.1, Łącze WiFi, Router TP-Link W895ND.
Do sieci podłączone jest jeszcze tv, tablet, dwa smartfony i dodatkowy laptop. Obniżanie się "szybkości" jest także wtedy, gdy żadne z urządzeń poza moim laptopem nie jest włączone (czyli przeciążąnie czy nie radzenie sobie przez router zdaje się odpadać).
@Solitary_Man: router jest x<1m od laptopa; Jeżeli ustawię sztywną prędkość to inne urządzenia będą mogły korzystać z maksimum sieci, jeżeli mój laptop będzie włączony ale nie będzie korzystał z sieci (a będzie z nią podłączony)?
@xolur: gdy korzystałem z drugiego laptopa to nie było problemów - wartość zawsze 150 podczas gdy u mnie dużo niższa; W tym samym czasie smartfon i tablet działają w sieci jak należy
Komputer Lenovo G710, Windows 8.1, Łącze WiFi, Router TP-Link W895ND.
Do sieci podłączone jest jeszcze tv, tablet, dwa smartfony i dodatkowy laptop. Obniżanie się "szybkości" jest także wtedy, gdy żadne z urządzeń poza moim laptopem nie jest włączone (czyli przeciążąnie czy nie radzenie sobie przez router zdaje się odpadać).
Jak żyć?
#serwiskomputerowy #serwispc
@Solitary_Man: router jest x<1m od laptopa; Jeżeli ustawię sztywną prędkość to inne urządzenia będą mogły korzystać z maksimum sieci, jeżeli mój laptop będzie włączony ale nie będzie korzystał z sieci (a będzie z nią podłączony)?
Ew. spróbuj pobawić się adwcleanerem etc