Wpis z mikrobloga

• 3
Dotychczasowy podział ról średnio się sprawdzał.

@puddin: tysiące lat rozwoju cywilizacji w p---u XD ten staromodny podzial ról byl zdrowy dla kobiet i mężczyzn
  • Odpowiedz
  • 3
@A330: W tym staromodnym podziale ról np. mężczyźni praktycznie nie wnosili żadnego wkładu w wychowanie dziecka. Owszem, uczyli synów pewnych umiejętności, ale to nie jest wychowywanie. Emocjonalnie byli nieobecni i negatywnie odbija się to na nas do dziś. Kobiety za to było silnie zależne od innych, co rodzi niepewność i frustracje i to też się za nami ciągnie.

Poza tym zauważ, że przez te tysiące lat role kobiet i mężczyzn
  • Odpowiedz
  • 1
@LostHoldenCaulfield: W statystykach jesteś katolikiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) tak jak ponad 70% tego kraju. Jestem pewna, że znajdziesz wiele kobiet, które tak samo jak Ty, mimo teoretycznej przynależności do kościoła, w rzeczywistości nie mają z nim nic wspólnego.
  • Odpowiedz
  • 3
mężczyźni praktycznie nie wnosili żadnego wkładu w wychowanie dziecka

@puddin: XD XD XD

Tak, wy uczyłyście syna jeździć na rowerze, używać młotka, pływać, wędkować, golić zarost. No, kruwa, wszystko wy, dzielne, niezłomne madki. XD
  • Odpowiedz
  • 0
Not so fun fact: Polska była jednym z pierwszych krajów w Europie, które przyznały kobietom pełne prawa wyborcze (obok np. Finlandii i Norwegii)

@KotZWorka: fun fuct jest taki, że ogół mężczyzn wcześniej też nie miał żadnych praw :p
  • Odpowiedz
  • 2
ale też tym jakie z nas wybieraliście i jak traktowaliście różne rodzaje kobiet

@puddin: jest to nieprawda i tylko wasze pobożne życzenia że wasze wymagania to dziejowa sprawiedliwość

Faktem zaś jest że waszych wymagań często nie da się realnie spełnić. Mimo szczerych
  • Odpowiedz
@puddin: Wiem, ale nie chce mi się bawić w apostazję, bo słyszałem, że ona może nic nie dać, bo i tak człowiek będzie figurował w statystykach.

Kobiety nie szukam, bo nie mam zwyczaju pchać się tam gdzie mnie ewidentnie nie chcą. Ale spokojnie, nie nienawidzę kobiet za to. Taki jest po prostu świat. Życie samemu też ma swoje plusy.
  • Odpowiedz
  • 0
@ka-lol: Trochę się tu nie zrozumieliśmy, bo ja nie twierdzę, że te wybory ładnych i łatwych kobiet wpłynęły na to, jakie kobiety mają teraz wymagania. Bardziej na to, że kobietom się teraz nie chce starać i dbać o związki, bo okazuje się, że to niewiele znaczy. Bo jeśli pojawi się młodsza, ładniejsza i łatwiejsza, to nieważne stanie się to, że kobieta gotowała, sprzątała i urodziła dzieci.

A poza tym to
  • Odpowiedz
@KotZWorka: to jest właśnie ściana - nie chodzi o to że nikt nie chce się z nią umówić tylko od roku nie uprawia s@$$# bo faceci którzy by ją chcieli ją brzydzą
  • Odpowiedz
  • 0
To, że oderwane od rzeczywistości księżniczki

@puddin: No właśnie te oderwane oczekiwania ma większość kobiet. Nie jakieś księżniczki.
  • Odpowiedz
  • 2
@puddin: Słyszałaś o epidemii singli?

Jestem na kilku grupach singielskich.
Kobiety potrafią mieć preferencje co do odpowiedniej uczelni i zawodu, nie mówiąc już o wzroście i kolorze włosów xD

I zasnął kobieta tego nawet
  • Odpowiedz
  • 0
@puddin: nie trzeba prowadzić jakiś sond ulicznych wystarczy porandkować z kobietami z naszego kraju i już wiesz, kto, jakie ma wymagania.
  • Odpowiedz