Wpis z mikrobloga

@ka-lol: Pozostaje pytanie czy w tych preferencjach są elastyczne. Jak nie, to smutna przyszłość czeka te wszystkie baby. I wielu mężczyzn. No i może to kwestia bańki? Tylko gdzie indziej szukać partnerki to niestety nie wiem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@puddin

@KotZWorka: Ale te ładne ciągle podnoszą poprzeczkę. Bo mogą. Bo zamiast pójść po rozum do głowy dajecie im wszystko czego chcą ¯\(ツ)/¯ w zamian za nic.

Coś ty, brzydkie mają te same oczekiwania, tylko prędzej wpadają w tryb desperacji
  • Odpowiedz
@Derpinardus: Bo nie wszyscy faceci mają rozum i godność i brzydkim też dają wszystko czego chcą ( ͡° ʖ̯ ͡°) znaczy gusta są różne, ale problem ten sam - facet, który rozpaczliwie chce zaruchać jest gotów na wszelkie kłamstwa, obietnice, ustępstwa i poświęcenia. I potem kobieta myśli, że jest niemal boginią. A gdy facet osiągnie cel i zarucha to traci zainteresowanie, a kobieta zostaje z mindfuckiem,
  • Odpowiedz
@puddin No ok, zgadzam się, ale w takim scenariuszu chłop dostał, co chciał, a kobieta ma sygnał, że jest widocznie za słaba, żeby taki chłop chciał z nią być.

Niestety wbrew logice zaczyna oczekiwać jeszcze więcej, bo nie potrafi dopuścić do siebie myśli, że jej realna wartość jest niższa niż sądzi. To ten sam narcystyczny mechanizm, co obrażanie się, że ma zainteresowanie tylko od brzydkich chłopów.
  • Odpowiedz
@Derpinardus: Nie wiem czy to jest sygnał, że jest za słaba żeby z nią być. Trochę pewnie tak, bo została wybrana na jeden raz, a nie do związku, pytanie czy dlatego, że tylko do tego się "nadaje" czy dlatego, że mężczyzna po prostu chciał seksu, ale związek go nie interesuje. Bo jak teraz myślę to poza desperatami mamy też po prostu mężczyzn, którzy perfidnie wykorzystują naiwność kobiet żeby je zaciągnąć
  • Odpowiedz
@puddin: @Derpinardus Kiedyś kobiety sprawdzały intencje mężczyn poprzez czekanie z seksem. Teraz jak jest przystojny to może posuwać jej koleżankę, bo "lepiej dzielić tort niż jeść g---o samemu" jak to kobiety ujmują same.

Dopóki kobiety nie przestaną się kierować wyglądem w wyborze mężczyn nic nie będzie dobrze. Ale tak na serio a nie "już jestem za stara na czada, poszukam stabilności z beciakiem". To jest wałkowane non-stop na wykopie.
  • Odpowiedz
@LostHoldenCaulfield: Nie wiem, może ja już stara jestem i mało świata widziałam, ale nie wydaje mi się, żeby dla kobiet wygląd był najważniejszy tak generalnie. Może dla tych, które szukają tylko seksu, podobnie jak wygląd jest najważniejszy dla mężczyzn szukających tylko seksu.

Mężczyźni zawsze zdawali się przymykać oko na braki w charakterze jeśli kobieta jest ładna. Kobiety za to łatwiej przymkną oko jeśli facet będzie nadrabiał charakterem.

Ale może świat
  • Odpowiedz
@puddin: Zdecydowana większość kobiet leci na wygląd. Nie znam żadnej kobiety o której mogę powiedzieć na 100%, że nie leci. Kobiety też klamią, że nie lecą. Nie raz to widziałem. Nie chcą wyjść na puste.

Kobietom dużo łatwiej jest znaleźć partnera. Damski przegryw w sensie romantycznym nie istnieje. Wiele płaczących przegrywek tu ma męża, dzieci lub jest po kilku związkach a co dopiero, żeby była dziewicą. Zapomnij.

Rynek matrymonialny to
  • Odpowiedz
Tylko gdzie indziej szukać partnerki to niestety nie wiem

@puddin: Nie da się. Trzeba odpuścić i pogodzić się z samotnością.
Kto wie, może niedługo NFZ zacznie finansować eutanazję ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz