Aktywne Wpisy

Jestem mamą dwójki dzieci: syn 8 lvl i córka 2 lvl. Z mężem jesteśmy razem od 15 lat, w tym 10 po ślubie. Miesięcznie za dzieci płacimy następujące kwoty:
- szkoła prywatna syna (2k)
- zajęcia pozalekcyjne syna (750 zł)
- córka pójdzie dopiero do przedszkola (prywatne, koszt 1500 zł)
- basen córki (250 zł)
4500 zł samych opłat stałych, do tego ubrania, książki, jedzenie itp.
- szkoła prywatna syna (2k)
- zajęcia pozalekcyjne syna (750 zł)
- córka pójdzie dopiero do przedszkola (prywatne, koszt 1500 zł)
- basen córki (250 zł)
4500 zł samych opłat stałych, do tego ubrania, książki, jedzenie itp.
zurawinazmusztarda +407

Emigranci nadal mają w Polsce rodziny, może mają dzieci, które kiedyś będą miały wybór mieszkać w Ojczyźnie - dlaczegóż więc miałbym nie decydować o kształcie tejże? To moje prawo zagwarantowane Konstytucją.
Ja wciąż może chce wrócić i jednak chciałbym wrócić do dobrej Polski jeśli już. Dlatego jak wyżej. Nie jest to idealne ale lepszego nie ma.
@dumblecunt: Miras zle trafiles. Nie wycieraj sa geby konstytucja. Za kazdym razem jak ktos tak mowi to mam do niego jedno pytanie. Ono brzmi:
A czytales art 33 konstytucji?
No wlasnie. Albo stosujemy sie do konstytucji W KAZDYM PRZYPADKU albo nie powolujemy sie na nia jako argument.
jak ktos mieszka w kraju UE to gowno ma do tego kto bedzie rzadzil w polsce. Bo mieszkajac
@JonaszSynGrazyny: Spoko. Nie bronie. Chcesz to wracaj. Podpiszesz cyrograf ze wrocisz jesli wygra ten na kogo zaglosowales? No wlasnie.
Opcja B) Czikago na przykład I ludzie, którzy tam siedzą z zieloną kartą, paszportem USA I z Polską łączy ich pochodzenie I rodzina - nie.
@dumblecunt: Zaden problem. Przeciez to nie chodzi o to zeby zawsze i wszedzie wszyscy sie ze soba zgadzali. Wystarczy mi ze zrozumiales co chcialem przekazac.
Az czekam zebym mogl Ci ustawic zyce nie do konca jak sie Tobie podoba nie ponoszac zadnych konsekwencji.
Zartuje - nic mni nie zrobiles wiec nie bede Ci robil pod gorke :P
Ja mieszkam tutaj - glosuje jak mi sie wydaje ze jest dobrze dla mnie. Potem zyje tutaj z tym wyborem. ponoszac jego konsekwencje. Ja podpisze ze nie wyjade.
Ty mieszkasz w innym kraju. Glosujesz zgodnie z tym co Ci sie wydaje dobre. Nie ponoszac konsekwencji swojego wyboru. Nie chcesz podpisac ze jak wygra Twoj wybor to wrocisz. Nie podoba Ci
@JonaszSynGrazyny: Nic?
Podjalem decyzje i zyje z jej skutkami. Mowi sie trudno. Odpowiadam za swoje
Ale prosba na przyszlosc... UZYWAJ ENTERA.
Sciana tekstu to jest dramat. Tego nie da sie