Wpis z mikrobloga

Przekonałam jedną osobę, żeby zamiast głosu nieważnego oddała głos na Trzaskowskiego. I osobie, która chciała głosować przeciwko Trzaskowskiemu zasiałam ziarno, żeby przynajmniej oddała głos nieważny. Btw. to wyborcy Mentzena. Ale to były osoby z którymi można było próbować rozmawiać. Z betonowymi nie ma o czym.
Reszcie znajomych, chociaż minimalnie zainteresowanych polityką i życiem w nowoczesnym kraju, nie trzeba tłumaczyć jaką porażką będzie zwycięstwo obywatelskiego kandydata PiSu.
#polityka #wybory
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mnemonk: Ja mam dylemat Trzaskowski/nie wybieram się z przewagą na to drugie, ale to głównie dlatego że gardzę pisiorami i nie dzierżę Batyra. Przekonaj mnie.
Dodam że głosowałem na Zandberga w 1szej.
  • Odpowiedz
  • 8
@Polishdoomer02: Wiem jedno, jeśli Nawrocki wygra wybory już nic nie zatrzyma PiSu w jego dążeniu do wariantu węgiersko-amerykańskiego. Wraz z bezczelnym uwłaszczaniem się na państwowym majątku. Załatają wszystkie dziury, które przeoczyli podczas poprzednich rządów, które były jakąkolwiek przeciwwagą (np. Banaś z NIK). Boję się, że gdy wygra Nawrocki i będą przedterminowe wybory, to znów będziemy samotną wyspą na mapie Europy, nie będziemy mieli sojuszników w UE. To zwłaszcza teraz, w
  • Odpowiedz
@mnemonk: O, przynajmniej odpowiedź na poziomnie, a nie "buuu wolisz kibola hur dur" jak zwykle, także się odniosę.
Do Rafała mam awersję głównie przez przynależność do PO, KO to defakto już trochę inny twór, ale jednak rządy PO-PSL sprzed 2015 były kompletnie liberalne gospodarczo [bardzo wysokie bezrobocie i nierówności społeczne kosztem deflacji/braku większej inflacji, tu bardziej w kontekście kryzysu z 2008], ciężko powiedzieć, jakie jest ryzyko, że chcieliby wracać do
  • Odpowiedz
jakie jest ryzyko, że chcieliby wracać do takiej polityki.

@Polishdoomer02: znikome, sprawdź skład rządu, chcieć to sobie mogą jak są w koalicji

nierówności społeczne kosztem deflacji/braku większej
  • Odpowiedz
  • 0
@Blaskun: Mam pełno znajomych i rodziny z przeciwnymi poglądami niż moje i normalnie wszyscy rozmawiamy i spędzamy ze sobą czas. Prawdziwe życie różni się od tego co wydaje się politycznym trollom jak Ty, że każdy ma wrogów po drugiej stronie, albo że wystarczy jak się pogada poza kamerami to się stawia znak równości między nimi. Idź dotknij trawy.
  • Odpowiedz