Wpis z mikrobloga

Ktoś siedzi na platformach #crowdtesting #utest #testlio itp?

Co Wam w nich nie pasuje, poza oczywistym problemem braku projektów?

Ja widzę:
- Brak możliwości wykazania się -> utykasz na x mieisęcy bez projektów niezaleznie od skilla
- Stawki które poleciały z 20$/bug i 20$/godzina do 4$/bug i 5.5$/godzina
- Brak realnego nakierowania "co" można zrobić żeby mieć więcej projektów
- Masa ludzi / konkurencji która zniechęca na starcie

coś jeszcze?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rabusek dotknales clue problemu, bo gdzie znajdować inne minusy, skoro taki trzon istoty tego serwisu jest zniszczony?

Chociaż ja utest miło wspominam, może jeden czy dwa płatne projekty, ale 3 lata temu dało mi to ogląd jak wygląda praca, w związku z czym postanowiłem sobie wpisać w CV doświadczenie w testowaniu, co otworzyło mi wrota do normalnej pracy w branży ()
  • Odpowiedz
Ubertester - PM, którzy często nie ograniają swoich projektów. Dokumentacja testów pisana na kolanie;

Testerwork - stawki za podobne projekty potrafią się różnić o 600%;

Testlio - potrafią wysyłać zaproszenia do testu w środku nocy, a jeśli nie odpowiesz na zaproszenie w pół godziny, to nie ma po co się logować;

uTest - wiadomo, stawki przy dzisiejszym kursie dolara, to żart.
  • Odpowiedz
  • 1
Testlio - potrafią wysyłać zaproszenia do testu w środku nocy, a jeśli nie odpowiesz na zaproszenie w pół godziny, to nie ma po co się logować;

@GrzepanBraundera: xD Mnie wyrzucili za to ze build nie działał, i mam do dzisiaj bana na platformie xDDDDDDD

Stawiam swoja platforme wiec zbieram feedback - dzieki
  • Odpowiedz
@Rabusek:

Stawiam swoja platforme wiec zbieram feedback - dzieki,

O, to będziesz drugim szefem platformy crowdtestingowej, z którym miałem okazję zamienić słowo. Kiedyś na platformie z wielką litera u w nazwie dział księgowości przestał działac (wojna za wschodnią granicą). Po moich rozpaczliwych e-mailach sam boss odezwał sie do mnie i ze swojego konta PayPal przelał mi na moje konto wypłatę :D
  • Odpowiedz