Dzień dobry, nie wiem czy to się łapie pod podróże, bo byłem zawodowo w tripie dookoła świata - tutaj akurat przejście przez Cieśninę Magellana, kwiecień zeszłego roku. Ark Trip na Ark Germanii - promie, który na codzień obsługuje linię Immingam - Esbjerg.
Dla przyciągnięcia uwagi - ostatni raz w tym miesiącu - wschodnie wybrzeże Morza Czarnego, i w gasnącym blasku księżyca, zostawione gdzieś za rufą Batumi.
@G06DbT: https://sdkgdynia.pl/szkola/o-szkole/ - to najszybsza i najłatwiejsza droga do oficera. Gdybyś chcial zostać tylko marynarzem to bardzo ciezko jest zalapac pierwszy kontrakt za kadeta. Chyba ze masz jakiegos starego/wujka/przyjaciolkę, ktorzy albo sami plywają, albo pracują w agencji crewingowej
@G06DbT: chlopie, zakochasz się w Gdyni od pierwszego wejrzenia. Mnie - jako pierwszemu w rodzinie urodzonemu w Szczecinie - może nie wypada tak mówić, ale Gdynia to miejsce, ktore rozwazam do zamieszkania, przynajmniej tak długo, póki rodzice są całkowicie sprawni. Znajdziesz sobie pokoik za 700-900, robote na czarno na przeprowadzkach, i jakoś dasz radę :)
@G06DbT: no jak masz poduche finansowa na czas szkoly, to spoko. Ja bylem cztery lata temu na polrocznym kursie oficerskim na pokoju, i bardzo fajnie trafiłem, a mialem juz czterdziestke. Plywam od dziesieciu lat, samymi kursami i doswiadczeniem, nie jestem po szkole
Dlaczego ludzie dziękują zatrzymującym się samochodom na pasach, przecież to nie jest żaden akt łaski tylko gdyby nie ten obowiązek wprowadzony ileś tam lat temu to byłby dalej dziki zachód jak był kiedyś
#podroze
https://postimg.cc/gallery/S89yDzS
Dzień dobry,
nie wiem czy to się łapie pod podróże, bo byłem zawodowo w tripie dookoła świata - tutaj akurat przejście przez Cieśninę Magellana, kwiecień zeszłego roku. Ark Trip na Ark Germanii - promie, który na codzień obsługuje linię Immingam - Esbjerg.
Dla przyciągnięcia uwagi - ostatni raz w tym miesiącu - wschodnie wybrzeże Morza Czarnego, i w gasnącym blasku księżyca, zostawione gdzieś za rufą Batumi.
Przyjemny to był port, nie zapomnę go... prędko
Dobranoc
źródło: IMG-20250525-052608
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora