Wpis z mikrobloga

Jest jakiś przepis nakazujący składanie karty do głosowania?

@markhausen: nie ma. a ta baba to wiadomo na kogo glosuje i jaka tv oglada ( ͡° ͜ʖ ͡°) zorganizowali sobie taka akcje
  • Odpowiedz
@markhausen: Przepisu nie ma. Ale dla wlasnego spokoju powinienes zlozyc.

Mamy cisze wyborcza i ktos widzacy na kogo zaglosowales moze to uznac za agitacje. Naciagane ale by mnie to nie zdziwilo :D
  • Odpowiedz
  • 0
@LukaszTV a wystarczyłoby produkować urny z "mlecznego" plexi.

@gorzki99. Ciężko uznać to za agitację, tym bardziej trzeba mieć farta xD jak zrobili takie przeźroczyste urny i nie dają np. kopert do chowania głosu to już ni mój problem ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@markhausen: No wlasnie tez nie. Kiedys byly drewnianie i nie widziales co sie z glosami dzieje.
Teraz sa przezroczyste zeby nikt nie wpadl na pomysla ze "w srodku siedzi koles i podmienia glosy" :D
  • Odpowiedz
@JackDaniels: Ale tu nie chodzi o to czy ktos sie wstydzi czy nie. Tu chodzi o lamanie ciszy wyborczej.
Pokazanie kartki z zaznaczonym wyborem moze byc potraktowane jako agitacja. A tego w dniu wyborow robic nie wolno.

Po drugie to wyjasnilem juz wyzej dlaczego urny sa przezroczyste (kiedys nie byly).
  • Odpowiedz
jak można pokazywać kartę której się nie ma, bo jest w urnie przecież? znaczy się komisja agituje czy kto?

@podjad3k: Jak niesiesz nieposkladana karte do urny, tak ze widac Twoj glos, to pokazujesz.

Jak taka karte wrzucisz i wyladuje ona tak ze widac Twoj glos to pokazujesz.

Ja wiem ze sie czepiam i to naciagane. Ale jak ktos sie uprze to moze taka narracje podjac. Dlatego wlasnie dla swietego spokoju
  • Odpowiedz
Idę do urny, a przy drzwiach stała stara baba z jakiegoś komitetu obrony wyborów czy coś takiego i się na mnie drze że mam kartkę złożyć.

@podjad3k: To moze ja przypomne co op napisal?

Idę do urny, a przy drzwiach stała stara baba z jakiegoś komitetu obrony wyborów czy coś takiego i się na mnie drze że mam kartkę
  • Odpowiedz
ale głosy są anonimowe, to skąd wiadomo kto agituje?;-)

@st_angerr: Jak niesiesz kartke tak ze widac na kogo glosowales to chyba wiadomo kto niesie? :PPP

jak juz ja wrzucisz do urny i spadnie tak ze widac to dalej mozna uznac to za agitacje ale nie ma kogo scigac.
  • Odpowiedz