To ja specjalnie jeździłem do jakichś piri piri itd. gdzie za kupę siana dostawałem po prostu standardowego kebaba. A okazuje się, że niedaleko mnie jest nadkebab w zwykłej budce, bez przesadzonej reklamy itd. Libański kebab - polecam spróbować, bo to chyba najlepszy kebab jakiego jadłem w życiu a na pewno we wro.
@FireDash: Jadłem w placku dwa razy. Mięso bez smaku, placek spieczony, że aż kaleczy podniebienie. Na plus warzywka, sosu nie czuć, ostrość idzie z konserwowych papryczek peperoni. Żadnej rewolucji nie ma. Miła obsługa. Raczej już nie wrócę.
@FireDash: ja to myślę że największym problemem braku dobrego kebaba we Wrocławiu to jest to że ludziom właśnie smakuje taka pekińska zalana czosnkowym i za każdym razem jak ktoś na wykopie poleca jakiegoś kebaba we Wro to wiem że to rozczarowanie xD no offence, nie bierz tego personalnie.
Tutaj akurat można się oprzeć na obiektywnych danych. Takie mocno reklamowane piri piri ma ocenę 4,2 na google a ten kebab 4,8 i w obu przypadkach 1000+ opinii, więc próbka w miarę wiarygodna.
taka pekińska zalana czosnkowym
Ja tylko przypominam, że to jest kebab a nie stek z japońskiego bydła. Ludzie nie wymagają cudów ale czegoś zjadliwego zrobionego ze świeżych składników i z dobrego mięsa a nie z kuli
@FireDash: a co ma reklama do produktu? Piri piri potrafiło zrobić sobie reklamę w socjal mediach ale też na początku mieli wersję berlińska która w połączeniu z ich mięsem smakowała naprawdę dobrze. Niestety potem zaczęli do wersji berlińskiej dawać grillowane warzywa których nie potrafią ugrillowac i kompozycja się popsuła. A świeże warzywa czy dobre mięso to podstawa podstaw jednak zwykle wygrywa smak.
@witam12 kozacko, ze macie pekinska… w rzeszowie najwiekszy i najbardziej oblegany kebab to kapusta biala+kapusta czerwona+kula mocy. to wszystko zalane czostkowym i ostrym zapieczone w picie. danie polaka cebulaka
@wujek_srednia_rada: tak wygląda 90% kebabów we Wrocławiu a w większości to nawet czerwonej kapusty nie ma tylko biała xD pośród pozostałych 10% nie ma nic sensownego
Libański kebab - polecam spróbować, bo to chyba najlepszy kebab jakiego jadłem w życiu a na pewno we wro.
#wroclaw #kebab
@FireDash: To przy Kamiennej?
Tutaj akurat można się oprzeć na obiektywnych danych. Takie mocno reklamowane piri piri ma ocenę 4,2 na google a ten kebab 4,8 i w obu przypadkach 1000+ opinii, więc próbka w miarę wiarygodna.
Ja tylko przypominam, że to jest kebab a nie stek z japońskiego bydła. Ludzie nie wymagają cudów ale czegoś zjadliwego zrobionego ze świeżych składników i z dobrego mięsa a nie z kuli
A świeże warzywa czy dobre mięso to podstawa podstaw jednak zwykle wygrywa smak.
Tak w ogóle to próbowałeś w miejscu o którym pisałem czy tak narzekasz po prostu? xD