Wpis z mikrobloga

Hej, ktoś się orientuje jak wygląda gra jeśli np. chce się grać choćby tylko Yasuke, a nie Noae? Bardziej chodzi o to w ilu procentach mniej więcej da się grać czarnym samurajem, bo wiem, że większość 10 godzinnego prologu gra się tą laską shinobi, a jak to wygląda w przypadku reszty gry?

#assassinscreed #ubisoft #gry #assassinscreedshadows
T.....e - Hej, ktoś się orientuje jak wygląda gra jeśli np. chce się grać choćby tylk...

źródło: kubi20250319165302098nbhs

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TuKtosZyjeJeszcze Większość czasu możesz wybierać kim chcesz grać, ale są też oskryptowane segmenty gdzie nie masz wyboru. Problem z graniem tylko Yasuke jest taki że jest on strasznie drewniany - przez to chciażby że nie może się wspinać po niczym praktycznie, więc jako "main" Naoe jest znacznie lepsza
  • Odpowiedz
@TuKtosZyjeJeszcze: W podobny sposób grałem. Miejscami odechciewało mi się grać Naoe przez to jak OP jest Yasuke, nie musisz kompletnie żadnych strategii ani taktyk stosować, idziesz przed siebie, tankujesz wszystko, w walce bezpośredniej jest od niej znacznie lepszy - masz wrażenie jakbyś obniżył poziom trudności o 2 szczebelki. Generalnie z tych wszystkich rpgowych assasinów w shadows grało mi się najgorzej, jakbym miał ocenić to Odyssey > Origins > Valhalla =
  • Odpowiedz
Generalnie z tych wszystkich rpgowych assasinów w shadows grało mi się najgorzej

@Szejdik: No strasznie tą zmianę postaci zrobili, przekombinowali i to mocno, szczerze to wolałem grać jedną postacią, która płynnie może stosować oba style rozgrywki, czyli skradanie z parkurem i walkę bezpośrednią.
  • Odpowiedz
@TuKtosZyjeJeszcze: Przez całą grę zdarzyło mi się dosłownie z 5 miejsc gdzie Yasuke nie mógł (albo mi się nie udało) się dostać w ten czy inny sposób i w każdym przypadku były to dachy świątyń, czyli poboczne znajdźki.

Ale tak, poruszanie się nim jest dużo gorsze niż Naoe, wspina się wolniej, a w przypadku niektórych miejsc musi znaleźć nieco inną drogę, np. nie wespnie się bezpośrednio na wyższą ścianę tylko trzeba
  • Odpowiedz