Wpis z mikrobloga

@Chekatomba: Ja od około 5 lat mam tą: Xiaomi Whale Spout. Kupiłem ją wtedy, bo to była jedyna z suszeniem w tamtym czasie (jedyna w miarę tania). Obecnie suszenia nie używam, bo za długo trwa (papier szybszy).

P.s
Ona jedyne co ma wspólnego z Xiaomi to to, że działa z aplikacją Xiaomi Home.
mp3-10 - @Chekatomba: Ja od około 5 lat mam tą: Xiaomi Whale Spout. Kupiłem ją wtedy,...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Chekatomba: na 99% kamień ci tam wlazł i trzeba odkamienić. Ja swojej nigdy nie serwisowałem (bo ciągle działa), ale kiedyś na YouTube widziałem, że rusek otwierał i tam w środku nie było jakieś wielkiej technologii, więc jak masz trochę umiejętności manualnych to znajdziesz przyczynę.

Zawsze możesz też zobaczyć, czy ten dongiel co leje wodę sam wiesz, gdzie nie zapchał się (ja go czasami "odkażam" domestosem)
  • Odpowiedz
@mp3-10 no to jest mój pierwszy typ, tylko nie widzę opcji na dodanie odkamieniacza. Ale ponastrzyliwalem ten filtr octem z obydwu stron, do instalacji bezpośrednio nie ma jak. Wyłączyłem zasilanie na wyciągniętej dyszy i ja włożyłem do butelki z octem. Po kilku h zaczęło puszczać. Wylew dosuńmy już działa ok, ale dowcipny jeszcze nie wszystkie otwory drożne. Niech jeszcze do wieczora posiedzi w occie i zobaczymy, teraz trza pobiegać póki słońce.
  • Odpowiedz